Administrație

Lucrările la podul peste Arieș din Turda, „în linie dreaptă”. Șanse mari ca obiectivul să fie finalizat curând

Lucrările la podul din Turda merg mai departe și șansele ca termenul de finalizare să fie respectat sunt tot mai mari, anunță deputatul USR Viorel Băltărețu.

Podul ar putea fi redeschis circulației la finalul lunii viitoare. Podul ar putea fi redeschis circulației la finalul lunii viitoare.

„Reconstrucția podului de la Turda a mai facut un mare pas înainte! Vineri s-a turnat placa de suprabetonare pe jumătatea de pod dinspre Alba Iulia (peste cele 3 tronsoane de grinzi montate la începutul lui noiembrie). Această turnare era condiționată de vreme si mă bucur că s-a reușit să nu avem întârzieri în această etapă.

Acum suntem in linie dreapta pentru finalizarea podului în Decembrie. Încet, încet, cu perseverență și în ciuda pronosticurilor nefavorabile se pare că obiectivul meu legat de pod se adeverește: reconstrucția podului să se finalizeze până la finalul anului 2021, adică în timpul stabilit în contract”, a transmis Viorel Băltărețu.


El a ținut să felicite echipa implicată în construcție pentru efortul făcut în ultimele săptămâni și a cerut autorităților implicate în procesul de recepție și deschidere a traficului pe pod să se mobilizeze și să fie pregătite pentru un proces rapid de dare în trafic a podului.

Lucrările, întrerupte în luna mai

La finalul acestei veri, Băltărețu anunța că se montează primele grinzi la pod și se arăta optimist în legătură cu respectarea termenului de finalizare, chiar dacă în luna mai, lucrările au fost întrerupte, proiectul fiind atunci întârziat cu mai bine de două săptămâni.


Deputatul USR-PLUS Viorel Băltărețu explica atunci că deși lucrările au fost întrerupte pentru mai bine de două săptămâni, podul peste Arieș ar putea fi gata la timp, la data la care a fost stabilit termenul.

CITEȘTE ȘI:

Lucrările la podul peste Arieș din Turda, în grafic. Se montează grinzile pe ultimul tronson. Când se reia circulația?

Ultimele Stiri
abonare newsletter