Actualitate

AGLOMERAȚIE la ieșirea din țară. Frontiera cu Ungaria, tranzitată de zeci de mii de persoane

La Vama Nădlac este aglomerație mare la ieșirea din țară, timpul de așteptare ajungând până la două ore pentru trecerea graniței.

La Vama Nădlac este aglomerație mare la ieșirea din țară, timpul de așteptare ajungând până la două ore pentru trecerea graniței.

 

 


Doar sâmbătă, 27 noiembrie, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 118.000 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 38.300 mijloace de transport (dintre care 14.200 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 50.100 persoane cu 17.100 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 67.900 persoane cu 21.200 mijloace de transport.

 


Cea mai tranzitată frontiere a fost cea cu Ungaria - aproximativ 33.200 de persoane şi 19.200 de mijloace de transport, urmată de frontiera aeriană - aproximativ 33.200 de persoane, frontiera cu Moldova - aproximativ 17.500 de persoane şi 6.500 de mijloace de transport și frontiera cu Bulgaria - aproximativ 16.000 de persoane şi 9.300 de mijloace de transport.

„Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră România.


În momentul publicării acestei știri, timpul de așteptare mediu la vama Nădlac II era de circa 12 de minute, iar cauzele ar fi numărul mare de autoturisme prezente la verificările de frontieră pe ambele sensuri, lipsa personalului în rândul autorităților de frontieră maghiare, dar și intrarea în uz a noului sistem informatic aparținand autorităților maghiare.

42 de infracțiuni constatate la frontieră

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:


  • 42 fapte ilegale (24 infracţiuni şi 18 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 203.000 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 22.000 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 11 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 8 cetăţeni români din diferite motive legale.

Recomandări de trafic la granița cu Ungaria

Sâmbătă, 27 Noiembrie 2021

În Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II se înregistrează timpi ridicați de așteptare pe arterele de circulație destinate traficului de autoturisme și autocamioane ca urmare a prezentării unui număr mare de mijloace de transport la controlul de frontieră. Totodată, implementarea unei noi aplicații la control de către autoritățile de frontieră maghiare îngreunează fluidizarea traficului rutier.


„Poliția de Frontieră a contactat autoritățile de frontieră din țara vecină pentru suplimentarea arterelor de control deoarece formalitățile se derulează în comun și deschiderea acestora se poate realiza doar în acord cu omologii maghiari.

În continuare, recomandăm atât şoferilor de autocamioane cât și celor de autoturisme utilizarea tuturor punctelor de trecere deschise în regim internațional la granița cu Ungaria:

  • pe raza județului Arad: PTF Nădlac, PTF Turnu și PTF Varsand,
  • pe raza județului Bihor: PTF Salonta, PTF Borș, PTF Borș II, PTF Valea lui Mihai și PTF Săcuieni,
  • pe raza județului Satu Mare: PTF Petea și PTF Urziceni
  • pe raza județului Timiș: PTF Cenad.”, transmit autoritățile vamale.

CITEȘTE ȘI:

Aglomerație mare la frontieră. Câte persoane au trecut granița în 24 de ore?

Ultimele Stiri
abonare newsletter