Actualitate

Clujul va avea cel mai important Centru de Transplant din Europa de Est. Tișe a anunțat când va fi gata

Alin Tișe a anunțat că la Cluj-Napoca vom avea un Centru Integrat de Transplat care va fi unic în Europa de Est și România.

Președintele Consiliului Județean a anunțat că noul Centru Integrat de Transplant va fi construit, cel mai probabil, din banii de la PNRR și va avea un termen de execuție de 3 ani. 

„Acest Centru Integrat de Transplant va fi unic în România și Europa de Est. E un proiect grandios pe care țara noastră nu l-a avut niciodată.  În acest spital se vor realiza 4 tipuri de transplant: inimă, ficat, rinichi, plămâni. Vom crea un centru unde se pot efectua toate cele patru tipuri de transplant. Proiectul e gândit din urmă cu 2 ani. Vrem să îl facem pe terenul din centru de pe Victor Babeș, va avea 12 săli de operație, Heliport. Va fi o clădire cu 11 nivele, subteran și suprateran. Va fi un parking subteran care va fi în timp și public.”, a declarat Alin Tișe.


Președintele Consilului Județean este convins că acest proiect va fi realizat din banii alocați prin Planul Național de Redresare şi Rezilienţă.

„Am făcut toate procedurile administrative și avem o durată de execuție de trei ani. E propus de noi și are șanse mari de finanțare din PNRR. Cred că vom avea o șansă foarte mare să primim finanțare, deoarece îndeplinește criteriile. E unic în România și nu avem alți contracandidați la un astfel de obiectiv. Clujul ar deveni un centru european pentru transplant. ”, a mai adăugat Alin Tișe.

CITEȘTE ȘI:

Cum va arăta viitorul Centru de Transplant din Cluj? Planul urbanistic zonal, în consultare publică

Ruina de pe strada Victor Babeș, transformată într-un Centru de Transplant de talie europeană

Ultimele Stiri
abonare newsletter