Actualitate

Clujean cu suflet mare! Vlad Pop va alerga 620km la -50 de grade pentru a ajuta copii cu cancer să meargă la școală

Vlad Pop, ultramaratonistul clujean, va alerga 620 km la -50 grade Celsius pentru a ajuta 200 de copii cu cancer să meargă la școală după chimioterapie. Când obiectivul său și al Asociației Magic va fi atins, toți cei 200 de copii vor beneficia de burse educaționale, un suport financiar pe o perioadă de 1 an.

 

MagicEDU este un proiect al Asociației Magic prin care se strâng bani pentru burse destinate copiilor diagnosticați cu cancer care nu renunță. Pentru copiii care își petrec aproape toate zilele în spital este dificil și foarte frustrant să țină pasul cu școala. 


 

Tratamentul oncologic durează luni întregi, uneori ani. În tot acest timp, familiile acestor copii ajung să-și cheltuiască toți banii pe tratamente, medicamente și drumuri pe la spitale. 


Echipa Magic s-a gândit cum ar putea face „să fie mai ușor de suportat greutățile cognitive și emoționale pentru acești copii care se străduiesc din răsputeri să nu rămână mai prejos decât colegii lor de clasă. Totul devine cu atât mai dificil în condițiile sociale și economice cauzate de epidemia COVID-19.” 

Dacă vrei să ajuți poți să o faci printr-o donație. Mai multe informații despre donații găsești la finalul articolului.


Cum îi ajută pe copii bursele MagicEDU?

Bursele MagicEDU vor ajuta 200 de copii cu cancer să își continue studiile timp de un an de zile, în cele mai bune condiții și cu materialele necesare pentru cursurile online.

„Am gândit bursele MagicEDU ca să susținem financiar timp de un an educația copiilor magici. Vrem să acoperim cheltuielile pentru materialele necesare pentru continuarea cursurilor on-line, rechizite, cărți școlare, pregătire suplimentară la materiile la care copiii susțin examenele de capacitate, bacalaureat sau admitere la facultate. 200 de copii magici din toate colțurile țării primesc în fiecare lună bursele MagicEDU. Mulțumim tuturor partenerilor noștri care au transformat visul nostru în realitate și îl îmbrățișăm pe Vlad care s-a implicat TRUP ȘI SUFLET la propriu ca să dea viață acestui proiect!”, transmite Asociația Magic.


Organizatorul Martin Like îl felicită pe Vlad pentru ultima sa cursă de 620 km, pe traseul Cluj-Napoca - Constanța, și pentru devotamentul său față de cauza pentru care luptă:

„Nu merge întotdeauna bine în curse și antrenamente, trebuie să ne adaptăm și să depășim aceste obstacole pentru a ne atinge obiectivele.  Vlad era pe marginea drumului din Pitești, România, în cursa acestuia de 620 km de la Cluj-Napoca la Constanța. Era obosit și complet epuizat și nu era sigur dacă va putea finaliza cursa. A stat pe sanie și a plâns. Apoi s-a ridicat din nou și și-a finalizat călătoria până la linia de finish. Ar fi fost ușor să stea așezat pe sanie și să arunce prosopul, dar în aceste momente întunecate aflăm din ce suntem cu adevărat făcuți și ce ne motiveaza cu adevărat. Bravo Vlad!” Martin Like, organizator 6633 Arctic Ultra


Vlad Pop va alerga 620 km la -50 grade

Ultramaratonistul clujean Vlad Pop va alerga 620 km la o temperatură de -50 de grade pentru a ajuta la strângerea fondurilor necesare pentru cele 200 de burse educaționale destinate copiilor cu cancer. Vlad se întoarce să termine cursa la 6633 Arctic Ultra ca și acești copii să se întoarcă la școală după chimioterapie. 

6633 Arctic Ultra este unul dintre cele mai reci și mai lungi ultramaratoane de pe pământ. Cursa își ia numele de la latitudinea cercului polar polar, 66 de grade 33 de minute nord - este lungă, rece și pe teren dificil. Traseul începe în Eagle Plains, Yukon și urmează drumul Dempster spre nord-est de-a lungul cercului polar până la Fort McPherson. Aceasta este linia de sosire pentru cursa de 192 km.

Sportivii din competiția de 620 km călătoresc pe drumul de gheață până la Aklavik, Inuvik și apoi spre Tuktoyaktuk, singurul drum al Canadei către Oceanul Arctic. Cursa lungă durează opt zile, care este timpul maxim permis.

Sorin Florea și Adi Bulboaca se întorc și ei pentru documentarul EverRestless, povestea lui Vlad care va alerga la 620 km la -35° ca să strângă bani pentru bursele educaționale. Este centrat pe modul în care cineva poate să-și țină sub control propria minte atunci când ea contraface realitatea. O mașină a apărut în dreapta lui și-i spunea: „Gata, nu trebuie să mai suferi! Poți să te oprești! De aici te duc eu!”  Halucinație cu 10 km înainte de finish, din cursa scurtă de 192km, de la 6633 Arctic Ultra, la care Vlad a participat la începutul lui 2019 și pe care a terminat-o cu 25.5 ore avans față de locul II. 

Cum poți ajuta și tu?

„Sprijinul și încrederea partenerilor, a prietenilor care și-au donat ziua de nastere sau celor care au donat 2 euro prin sms pentru MagicEDU vine ca o continuare firească a proiectului deja început în 2018 împreună. Sunt bucuros că am găsit în OAMENI un partener care împărtășește viziunea Asociației MAGIC asupra importanței educației pentru toți copiii cu cancer din Romania. Nimic nu aș putea să fac singur și tot ce am reusit până astăzi este o dovadă că binele este molipsitor. Sper ca exemplul meu să fie o scânteie pentru cei care caută un raspuns. Educația este obiectivul principal al cursei de 620 km” a spus Vlad.

CUM poți ajuta TU? trimite BURSA prin sms la numărul 8844, 2 euro (în Romania, în rețelele Vodafone, Orange, Digi și Telekom), transfer in contul RO13INGB0000999905454114 (titular Asociația MagiCAMP) sau cu cardul pe Galantom: 

https://magicamp.galantom.ro/fundraising_pages/view?  id=20156&fbclid=IwAR0dwnVi8Z5aHbD24z8KQJQ0hlwD_-2LFLl7xBlHc31_DkVc-2OJ-uojgqk

CUM poate ajuta compania TA? Redirecționând 20% din impozitul datorat statului la finalul anului 2021: https://asociatiamagic.ro/contract/

CITEȘTE ȘI:

Interviu cu Vlad Pop despre 6633 Arctic Ultra 2020. Tânărul clujean a participat la cursă pentru toți copii care suferă de cancer în România

 

Un clujean a alergat 620 km în 7 zile: „Durerea mea din aceste zile nu se compară cu cea a copiilor la chimioterapie.” VIDEO

 

abonare newsletter