Actualitate

Un clujean a alergat 620 km în 7 zile: „Durerea mea din aceste zile nu se compară cu cea a copiilor la chimioterapie.” VIDEO

Vlad Pop, un sportiv clujean, a alergat 620 de km în 7 zile și 12 ore pentru o cauză nobilă. În timp ce alerga dintr-un capăt al țării în altul, de la Cluj la Constanța, îi îndruma pe oameni să doneze pentru burse educaționale, dedicate copiilor bolnavi de cancer.

 

 


Vlad Pop, atletul clujean, a pornit în ultra-maratonul de 620 km pentru a ajuta 100 de copii diagnosticați cu cancer să aibă parte de educație și condiții de viață cât mai bune, prin bursa educațională MagicEDU.

 


Momentul în care a ajuns Vlad Pop la Constanța:


Scopul acestei curse a fost de a aduna suficienți bani pentru a le oferi copiilor bolnavi cu cancer, din România, burse educaționale. Scopul lui Vlad și a Asociației MAGIC este de a strânge 600.000 de lei pentru acești copii.

Vlad Pop a explicat într-un interviu pentru monitorulcj.ro faptul că durerea sa simțită după mai bine de o săptămână de alergare continuă „nu se compară cu durerea pe care o simt copiii de la chimioterapie”.


A reușit să termine cursa deoarece a fost mereu cu gândul la copiii pe care trebuie să îi ajute:

„Mă bucur mult că am reușit să ajungem la Constanța după 7 zile și aproape 12 ore. Am reușit să terminăm ce ne-am propus. Asta este bine pentru că a fost o motivație și pentru alți oameni - să alergăm împreună pentru educația a 100 de copii cu cancer. Tot scopul nostru este să strângem cei 600.000 lei ca în 2021, 100 de copii cu cancer să se întoarcă la școală după o chimioterapie.


Cred că durerea mea din timpul acestor zile a meritat pentru că nu se compară cu durerea copiilor de la chimioterapie. Cu gândul la ei, la voi și la toți prietenii care au fost alături am făcut un pas și încă un pas, chiar dacă au fost zile grele, cu zăpadă sau zile cu soare. Am știut că această cursă este mai presus decât mine și că împreună putem să reușim. Nu am făcut nimic singur”, a povestit Vlad pentru monitorulcj.ro.

Momente de cedare din cauza traseului dificil

Deși a avut momente de cedare în unele momente din curse din cauza oboselii și traseelor dificile, Vlad a primit energie de la susținători, iar faptul că vrea să-i ajute pe copiii bolnavi i-a rămas constant în gând.

Sportivul a pornit de la Casa Radio Cluj, prin Sighișoara, Brașov, MagicHome București, până la Constanța, în cadrul 6633 Arctic Ultra Virtual Race 2021. Printre susținători se numără chiar și ambasadorul Israelului în România.

„Am pornit de la Cluj, de la Casa Radio, împreună cu prieteni și am avut așa o energie foarte faină. Traseul a fost spre Apahida, Târgu Mureș, Sighișoara, Râșnov, Sinaia, București. La București ne-am oprit la MagicHOME unde am fost întâmpinați de alți prieteni și susținători ai Magic. Și am plecat și cu domnul ambasador, excelența sa, al Israelului în România, David Saranga. Am primit și de la el energie. Au fost momente grele, mai ales pe urcările dinspre Râșnov, Sinaia, unde mă îndoiam de mine sau avea gânduri să renunț. A fost iarăși un moment greu aproape de Constanța când deja corpul nu mă mai asculta, dar am făcut o pauză. Am stat și m-am gândit la motivul pentru care sunt aici și de ce alerg și cumva gândindu-mă la tabăra MAGIC și la copii și la toată bucuria pe care aceste burse le-o va aduce, am continuat”, a mai explicat Vlad Pop.

„Mișcări de pinguin” după alergare de 7 zile

Deși după o cursă atât de lungă și dificilă Vlad este epuizat, acesta se simte bine pentru că a reușit să facă ce și-a propus.

În curând, după câteva zile de odihnă, sportivul a spus că se va reîntoarce la Cluj.

„Mă mișc ca un pinguin, mănânc foarte mult. Am dormit, nici nu știu câte ore, vreo 20 de ore și nici nu știu cât e ceasul. Deci am dormit mult și o să mai stau la București o zi, două să mă odihnesc, să mă încarc, să îmi revină picioarele ca să mi le pot simți, să mi le pot mișca și apoi să vin spre Cluj. În aceste zile de cursă am fost deconectat puțin de donații, mesaje, online, rețelele de socializare. A fost Sorin Florea și Adi Bulboc care m-au însoțit pe drum și au documentat întreaga cursă, dar colegii de la Asociația MAGIC mi-au spus că donațiile au fost și oamenii s-au implicat și au trimis SMS, dar nu știu să spun o sumă exactă. Mesajul este în continuare că am reușit ce ne-am propus și oamenii pot să doneze”, a mai spus atletul.

Vladimir Drăghia, Dana Rogoz și Ionuț Rada au susținut cauza lui Vlad

Pe lângă oamenii care urmăreau cursa și care au alergat voluntar alături de Vlad în orașele prin care a trecut, și alți sportivi și persoane influente în mediul online l-au susținut pe atletul clujean.

Vladimir Drăghia, Dana Rogoz și Ionuț Rada au alergat cot la cot cu Vlad Pop, care a spus că cei trei și ambasadorul Israelului în România înțeleg cel mai bine cauza pentru care alerga, mai ales pentru că sunt părinți.

„Doar un tătic sau o mămică poate să înțeleagă cât de importantă este sănătatea și educația unui copil, iar Vladimir Drăghia sau Dana Rogoz, Ionuț Rada sau alți prieteni care au venit, excelența sa ambasadorul Israelului în România, toți sunt părinți, toți au copii, toți înțeleg scopul și au rezonat cauza pentru care alerg și cred că asta este important. Oameni simpli pot să își adune forțele și pot să aibă o voce și să alergăm împreună pentru acești copii. Probabil și că numărul de urmăritori ai unui creator de conținut e important, dar cred că faptul că și-au răpit din timpul lor e cel care cred eu că este cel mai valoros lucru pe care îl avem și pe care nu îl putem lua înapoi și faptul că ei toți au venit pentru Magic, pentru mine, să alergăm, cred că asta a contat mai mult decât orice”, a mărturisit Vlad.

Familiile care au nevoie de ajutor pot apela la Asociația MAGIC

Asociația MAGIC este alături de familiile care au copii cu boli grave și au nevoie de ajutor:

„Cred că aș mai vrea să spun oamenilor că Asociația MAGIC este alături de copiii cu boli grave și dacă sunt persoane care ne urmăresc și cunosc familii cu copii cu boli grave să ne scrie pe Facebook, pe Asociația MAGIC sau pe www.asociatiamagic.ro ca să îi putem ajuta cu medicamente, cazare, alimente și să știe că Asociația MAGIC este alături de ei”, a spus Vlad.

Cum puteți ajuta copiii bolnavi de cancer:

- Redirecționați 3.5%: https://asociatiamagic.ro/redirectioneaza/
- Donați online, prin card bancar: https://magicamp.galantom.ro/fundraising_pages/view?id=14565
- Companiile pot ajuta redirecționând 20% din impozitul pe profit din primul trimestru al anului 2021: https://asociatiamagic.ro/contract/
- Donați 2 euro prin SMS cu mesajul BURSA, la numărul 8844

Ultimele Stiri
abonare newsletter