Actualitate

Mai multe vagoane pentru trenurile care pleacă spre litoral

CFR Călători a anunţat că de luni, 16 august, va suplimenta cu vagoane trenurile cu plecare spre litoral, măsura fiind luată pentru a răspunde cerinţelor de trafic.

 

Vor fi suplimentate trenurile ce pornesc din marile oraşe spre litoral.


CFR Călători menţionează că face eforturi susţinute pentru menţinerea în circulaţie a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalaţii de climatizare. Întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic - funcţional înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în parcurs.

Pot aparea situaţii în care, din cauza temperaturilor exterioare crescute de peste 35 de grade care la nivelul şinei şi a cutiei vagonului pot însemna şi peste 50 de grade Celsius sau a deschiderii geamurilor în parcurs, instalaţiile de climatizare să funcţioneze fără a mai asigura răcirea în parametri normali.Pentru derularea traficului în condiţii de siguranţă, în contextul posibilităţii apariţiei avertizărilor meteo locale emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, CFR Infrastructură poate reduce viteza de circulaţie a trenurilor în anumite intervale orare, pe anumite porţiuni de cale ferată. Aceasta este o măsură obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar, aplicată de majoritatea administraţiilor de cale ferată din lume, nu doar din România.


CFR Călători roagă pasagerii ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre posibilele întârzieri ale trenurilor. În caz de nevoie, în unele trenuri şi în gări personalul feroviar este pregătit să ofere apă călătorilor.

Recomandări CFR

Compania are o serie de recomandări pentru pasageri, dacă călătoresc cu trenul în condiții de temperaturi ridicate.
Pentru toţi pasagerii dar mai ales pentru persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau cele care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecţiuni medicale, recomandă: să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj; să aibă medicaţia necesară în caz de nevoie; să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor.


Pasagerii care au bilete/abonamente şi nu pot să efectueze călătoria în situaţii de forţă majoră, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

CITEȘTE ȘI


Microbuz, LOVIT în plin de un TREN în Cluj. 8 pasageri, RĂNIȚI în urma impactului

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter