Actualitate

Când va ajunge Clujul la 1 milion de locuitori? Previziunile directorului zonei metropolitane

Cluj-Napoca este unul dintre orașele care se dezvoltă într-un ritm amețitor, iar acest lucru atrage an de an noi locuitori.

Zoltan Coroian, directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj, estimezează că în 10-12 ani zona metropolitană a Clujului va ajunge la o populație de 1 milion de locuitori dacă se menține actualul ritm de creștere.

„În acest moment, în miezul zonei metropilitane Cluj, mai exact Cluj-Napoca, comunele Florești, Baciu, Apahida și Gilău putem vorbi de o populație de 500.000 de locuitori. Dacă adăugăm și studenții vom ajunge la 550.000 de locuitori, în timp ce alți 40-50.000 de cetățeni vin în Cluj-Napoca pentru deplasările cu avionul sau la spitale” a spus Zoltan Coroian la un post de radio.


Specialistul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj a mai adăugat că în zona metropolitană din Cluj și București au fost înregistrate valori mari de creștere a populație, în timp ce în alte zone ale țării situația este total opusă.

„În ultimii 12 ani avem o creștere de aproximativ 5% pe an, în zona metropolitană. Conform unor estimări, în 10-12 ani probabil vom ajunge la 1 milion de locuitori. Din acest motiv trebuie să ne pregătim de acum. Zonele metropolitane  din București și Cluj sunt singurele care sunt au populația îm creștere, în restul țării este în descreștere”, a declarat Coroian.

Ultimele Stiri
abonare newsletter