Actualitate

Acuzații GRAVE asupra lui IPS Teodosie. Doctorate PLAGIATE și datorii de aproape jumătate de MILION de lei

Lui IPS Teodosie i-a fost refuzată avansarea în ierarhia bisericii, din cauza unor infracțiuni de care a fost acuzat.

 

 


Avansarea în ierarhia internă și transformarea în mitropolit i-a fost refuzată lui IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, de către Biserica Ortodoxă Română (BOR), printr-o scrisoare oficială. Mai mult, documentul acuzații grave, cum ar fi faptul că Teodosie ar fi permis doctorate plagiate la universitatea la care preda, că arhiepiscopia Tomisului nu își plătește datoriile, dar și că IPS Teodosie a avut adesea un comportament sfidător.

 


Transformarea arhiepiscopiei Tomisului în mitropolie, ambiție a IPS Teodosie

Scrisoarea susține că avansarea în rang a arhiepiscopiei nu este decât „o ambiție personală a chiriarhului său” și că nu este „o necesitate misionară”.
În plus, nici nu îndeplinește condițiile necesare prevăzute deoarece asta ar însemna să aibă „eparhii și sufragane componente”, ceea ce nu există.

IPS Teodosie, acuzat de atitudine nepotrivită

Scrisoarea mai susține că anumite inițiative și acțiuni ale arhiepiscopiei din timpul pandemiei au afectat imaginea BOR.


„Ele au fost însoțite de o atitudine provocatoare, de lipsa de tact pastoral și de comunicare deficitară cu autoritatea bisericească pastorală și comunicarea deficitară cu autoritatea bisericească superioară, fapt care exprimă un duh de indisciplină și de răzvrătire", mai scrie în scrisoare.

Tezele de doctorat

IPS Teodosie este conducător de doctorat la Școala Doctorală a Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Ovidius din Constanța, unde ar fi „cele mai mari probleme din punct de vedere al calității tezelor”.

„Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a evidențiat că cele mai mari probleme, din punct de vedere al calității tezelor doctorale și al onestității științifice, se regăsesc la Școala Doctorală a Facultății de Teologie Ortodoxă (teze plagiate, teze conduse de profesori care nu au legătura cu disciplina, deficiente de redactare a textului, etc)", se mai explică în scrisoare.


Datorii de aproape jumătate de milion de lei

Arhiepiscopia Tomisului are datorii de 468.822,02 lei față de Patriarhia Română, restante încă din anul 2016, cu toate că au fost trimise mai multe notificări de plată.

Scrisoarea mai susține că anumite inițiative și acțiuni ale arhiepiscopiei din timpul pandemiei au afectat imaginea BOR.

„Ele au fost însoțite de o atitudine provocatoare, de lipsă de tact pastoral și de comunicare deficitară cu autoritatea bisericească pastorală și comunicarea deficitară cu autoritatea bisericească superioară, fapt care exprimă un duh de indisciplină și de răzvrătire", se mai arată în scrisoare.



 

abonare newsletter