Actualitate

3.900 de oameni s-au imunizat în trei zile și trei nopți la Maratonul Vaccinării din Cluj-Napoca

La Maratonul Vaccinării 3.900 de oameni s-au imunizat în Cluj-Napoca. Evenimentul a durat trei zile și trei nopți.

 

 


3.900 de oameni s-au imunzat anti-COVID la maratronul vaccinării de la Sala Polivalentă BT Arena, din Cluj-Napoca.

 


Deși în alte orașe din țară s-a atins targetul de 10.000 de persoane vaccinate anti-COVID, vineri Clujul avea deja 40-50% populație vaccinată, plasându-se pe primul loc la nivel național. Totodată, clujenii puteau oricum în acea perioadă să se vaccineze fără programare, la orice centru de vaccinare.

Prefectul Clujului nu consideră că acest număr este unul mic, deoarece Clujul oricum are o campanie de vaccinare de succes.


„Nu consider că a fost un număr mic. Trebuie avut în vedere și faptul că nu s-a făcut un transfer de vaccinări din alte centre, adică nivelul de 6.000 de oameni (plus/minus) vaccinați din celelalte centre s-a păstrat”, a declarat pentru monitorulcj.ro prefectul Clujului, Tasnadi Szilard.

Până aseară la ora 20:00, 3.000 de oameni s-au imunizat cu Pfizer la maratonul vaccinării organizat la Sala Polivalentă BT Arena, din Cluj-Napoca.


În Timișoara s-au imunizat 6.722 de persoane, iar la București s-au imunizat peste 20.000 de oameni. Aceste cifre au fost înregistrate la primul maraton care a avut loc pe 23-25 aprilie, respectiv 6-9 mai. Maratoanele au continuat și în acest weekend în mai multe orașe din țară.

La Sala Polivalentă BT Arena au fost amenajate 20 de cabinete de vaccinare, ce au asigurat un flux continuu, non-stop, pentru persoanele care au venit să se vaccineze fără programare, doar cu cartea de identitate sau pașaportul. Cei aproximativ 600 de voluntari care s-au implicat în această acțiune au fost cadre didactice medici, medici de familie, asistenți, rezidenți și studenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu" din Cluj-Napoca.


Peste 330.000 de oameni din toată țara s-au imunizat în ultimele 3 zile

Peste 330.000 de persoane s-au imunizat în ultimele trei zile în România la maratoanele de vaccinare începute la Timișoara și multiplicate în toată țară. Chiar dacă în unele orașe maratonul a fost un adevărat succes, în Cluj a fost un eșec.

Autoritățile doreau să atingă ținta de 10.000 de persoane vaccinate la Cluj, însă se pare că acest lucru nu a fost posibil, numărul vaccinaților fiind foarte departe de target.

„Un efort comun de o mare amploare care a pornit de la Timișoara, primul Maraton al Vaccinării împotriva COVID-19, și care s-a multiplicat în aproape toată țara. Castelul Bran, care a oferit vaccinări de neuitat, apoi Castelul Corvinilor, pentru iubitorii de istorie, Stadionul emblemă al Olteniei, Stadionul “găzarilor” din Ploiești, Cetatea Unirii din Alba Iulia, Alexandria, în care s-a vaccinat pe acompaniamentul tarafului, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Baia Mare, Iași, Vaslui, Drobeta-Turnu Mehedinți, Faleza și marile magazine din Constanța, Arad, București, Galați, Slatina, Sibiu, Suceava, Râmnicu Vâlcea, unde s-a vaccinat primul bulibașă, Petroșani, Satu Mare, Bacău, Blaj, Sebeș, Teiuș, Cugir, Ciugud to be true, Buzău, Oradea și până la Dorohoi. A fost minunat!”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

La Cluj-Napoca a început vineri, 14 mai, maratonul de vaccinare organizat la Sala Polivalentă. Acesta a durat trei zile și trei nopți, iar 600 de voluntari ai UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca au vaccina atât clujeni, cât și oameni din alte localități care au dorit să se imunizeze. Serul utilizat la maratonul de vaccinare a fost Pfizer BioNTech, iar procesul în sine s-a realizeazat fără programare, în cadrul „Maratonului Vaccinării – Împreună pentru Cluj”.

CITEȘTE ȘI:

Peste 81.000 de doze de vaccin Pfizer vor ajunge astăzi în Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter