Sănătate

Maratonul vaccinării începe vineri, cu 600 medici și studenți UMF Cluj. Boc: „Avantajele sunt colosale”. VIDEO

Startul maratonului vaccinării anti-COVID-19, organizat la Sala Polivalentă, va fi vineri de la ora 16:00. 600 de medici, asistenți, rezidenți și studenți vor vaccina clujenii voluntar, timp de trei zile și trei nopți.

 

 


Maratonul de vaccinare va începe vineri, 14 mai, la ora 16:00 și se va încheia luni, 17 mai, la ora 08:00. Trei zile și trei nopți, 600 voluntari ai UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca vor vaccina atât clujenii, cât și oameni din alte localități, la Sala Polivalentă BT Arena.

 


Emil Boc a îndemnat clujenii să meargă la maratonul din acest weekend organizat la Cluj-Napoca: „Drumul spre o viață normală trece prin vaccinare. Avantajele sunt colosale, mult mai mari ale vaccinării decât a celorlalte modalități, cum ar fi testul PCR.”

Serul utilizat la maratonul de vaccinare va fi Pfizer BioNTech, iar procesul în sine se va realiza fără programare, în cadrul „Maratonului Vaccinării – Împreună pentru Cluj”.


20 de cabinete de vaccinare la Sala Polivalentă. Rapelul, tot la BT Arena

20 de cabinete de vaccinare vor fi amenajate la Sala Polivalentă BT Arena, pentru a asigura un flux continuu, non-stop, clujenilor care vin la vaccinare. Procesul de imunizare se va realiza fără programare, oamenii vor merge la centru doar cu buletinul.

Minorii care vor să se vaccineze vor trebui să aibă acordul scris al unui părinte sau tutore legal, având în vedere că Pfizer BioNTech se poate administra oamenilor cu vârsta de peste 16 ani.


Rapelul va fi administrat după 21 de zile, în perioada 4-7 iunie, tot la BT Arena. Accesul în centrul de vaccinare se va face prin intrarea dinspre Cluj Arena. Centrul de vaccinare va funcționa în holul de la etajul I al Sălii Polivalente BT Arena.

Maratonul, organizat de UMF Cluj

Evenimentul este organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu alte instituții, județene și lcoale, și spitalele universitare din Cluj-Napoca.


„Am organizat acest maraton din dorința de a oferi o șansă la vaccinare tuturor celor care își doresc să se vaccineze și nu au avut posibilitatea până acum. UMF “Iuliu Hațieganu” s-a implicat activ în combaterea pandemiei de COVID-19 încă din martie 2020, iar studenții noștri lucrează ca voluntari la DSP Cluj și în spitalele COVID-19. Pentru acest eveniment, comunitatea noastră academică a realizat o mobilizare de forțe extraordinară și ne bucurăm de implicarea unui număr foarte mare de studenți și cadre didactice din cadrul universității noastre, precum și a personalului sanitar din spitalele clujene. Vom fi la datorie, pentru clujeni, de vineri, începând cu ora 16:00 și până luni dimineața. Studenții noștri au amenajat câteva puncte de informare în oraș, unde oamenii vor primi informații și formularele de triaj cu care trebuie să se prezinte la centrul de vaccinare. Vă așteptăm plini de entuziasm și cu speranța de mai bine!”, transmite prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI:

FOTO. Un șofer s-a dus cu TIR-ul la centrul de vaccinare drive-thru! Bărbatul a fost imunizat cu Pfizer

 

Prodecan UMF, despre riscurile drogurilor. „Drogul de club”, experiența palpitantă care îți pune viața în pericol

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter