Actualitate

Emil Boc: „Toate șansele ca evenimentele să aibă loc. De la festivaluri, la nunți și botezuri”

Primul concert la Cluj-Napoca din anul 2021 va fi organizat doar pentru persoanele vaccinate. „Sunt toate șansele” ca și nunțile și botezurile să se organizeze în curând, anunță Emil Boc.


 

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a explicat că motivul pentru care doar clujenii vaccinați vor putea participa la spectacolul test este că acesta va fi un experiment.


 

„Va fi un proiect pilot. Nu înseamnă că toate proiectele de operă din Cluj-Napoca, de acum înainte, vor fi numai pentru cei vaccinați, dar primul, ca să se facă un test, să se vadă rezultatul, după un asemenea spectacol, cum a fost la Barcelona, așa va fi la Operă unde va fi permis accesul doar persoanelor care sunt vaccinate pentru a vedea dacă există risc de transmitere. Apoi să se vadă concluziile acelui concert pilot, de aceea se numește pilot, ca să se vadă rezultatele”, a explicat Emil Boc la o emisiune radio.


La alte evenimente care urmează să fie organizate, clujenii vor putea participa și dacă au un test PCR negativ, au trecut prin boală sau un test antigen.

„După care, evident, după 1 iunie, când vor fi anunțate măsurile de către Guvern în plan general, pentru toate activitățile, nu va fi doar vaccinarea condiția de participare la un festival sau un spectacol în aer liber/în sală. Vor fi și ceilelalte metode alternative, despre care am mai vorbit: test PCR, dovada că ai trecut prin boală și ești imunizat sau un test antigen recunoscut oficial de structurile europene medicale. Acestea sunt cele patru modalități, dar dacă te uiți la ele, de departe cea mai la îndemână este vaccinarea. Dar dacă nu dorești, asta este, mergi pe una dintre cele trei pe care le vei avea la dispoziție. Gândiți-vă că un test PCR nu este ieftin, chiar dacă se va face efortul să scadă prețul”, a adăugat Boc.


Edilul crede că există șanse mari ca evenimentele precum nunțile și botezurile să aibă loc în această vară:

„Eu sper ca evenimentele publice să fie organizate în această vară indiferent de numărul de participanți, dar cu respectarea acestor reguli. Nu intri decât dacă ai una dintre cele patru forme. Să îmi prezinte una dintre aceste patru forme de care am vorbit. Condițiile vor fi din punct de vedere medical și vor fi anunțate până la începutul lunii iunie. Sunt toate șansele ca aceste evenimente să aibă loc în România - de la festivaluri, la nunți, botezuri.”


CITEȘTE ȘI:

Emil Boc: „Sunt convins că vom avea Untold și Electric Castle anul acesta la Cluj”. Șanse mari ca masca să NU fie obligatorie

 


Premierul României, despre festivalurile Untold și Neversea: „Vor avea loc mai aproape de 1 august sau după”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter