Actualitate

Sporuri și salarii pentru bugetari, doar pentru că vin la serviciu! În ultimii 4 ani, veniturile în sectorul public s-au dublat.

Florin Cîțu a spus că noua legea a salarizării va oferi venituri în funcție de performanța pe care o au angajații din sectorul public. De asemenea, el a spus că sporurile sunt acordate doar pentru că oamenii „apar la locul de muncă”.

 

 


Premierul României, Florin Cîțu a spus că nu mai există salariul minim în sectorul public, iar sporurile sunt acordate doar pentru că oamenii vin la muncă. El a mai adăugat că noua lege a salarizării va face „curățenie”, iar veniturile vor fi acordate în funcție de performanța angajaților.

 


În acest moment, 110 miliarde de lei se duc pe salariile angajaților din sectorul public, dintre care 27 de miliarde sunt doar sporuri.

„Am spus că în aceşti patru ani de zile veniturile în sectorul public s-au dublat, cifrele sunt reale. Gândiţi-vă că în 2016 se cheltuiau 53 de miliarde de lei cu personalul bugetar, astăzi se cheltuiesc 110 miliarde de lei. Dintre aceste 110 miliarde de lei, 27 aproape sunt sporuri. Nu ar fi o problemă dacă aceste sporuri ar merge la oameni care şi-au făcut treaba şi peste, din păcate, aceste sporuri sunt date doar pentru că tu apari la locul de muncă, 99% dintre ei”, a spus  Florin Cîţu la B1 TV.


Noua lege a salarizării va face diferența!

Florin Cîțu a spus că noua lege a salarizării va face diferența între oamenii care chiar lucrează și cei care doar vin la locul de muncă. Se vor stabili criterii de performanță, iar în funcție de aceste criterii se vor oferi venituri.

„Venim cu o lege a salarizării nouă. Acolo se va lucra la modul în care vor fi distribuiţi aceşti bani. Aceşti 110 miliarde de lei vor fi distribuiţi pe criterii de performanţă. Oamenii vor avea indicatori de performanţă pe care îi vom face împreună cu companii, de multe ori va trebui să luăm companii din sectorul privat care să ne ajute să definim aceşti indicatori şi oamenii vor fi remuneraţi în funcţie de performanţe. Cred că în sectorul bugetar sunt oameni buni care trebuie premiaţi”, a adăugat premierul.


Premierul a mai spus că în sectroul public nu mai există salariu minim, acesta fiind, în opinia sa, un reper în evaluarea veniturilor în zona bugetară.

„În sectorul public nu cred că mai există un salariu minim. Nu cred că mai găseşti salariu minim în sectorul public. De aici ar trebui să începem”, a spus Cîţu.


Premierul României a spus că el nu este în „război” cu sindicatele, dar dorește transparență totală: „Sindicatele sunt în război cu mine. Eu vreau doar transparenţă”.

CITEȘTE ȘI:

Discuții „cu scântei” în ședința CJ Cluj, privind înghețarea salariilor. PSD se opune măsurii susținute de PNL-USR-UDMR

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter