Politică

Florin Cîțu, desemnat de președinte să formeze Guvernul. Care sunt prioritățile sale?

Florin Cîțu a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis ca premier al României. Decizia finală va fi luată în Parlament. Care sunt prioritățile premierului desemnat?

 

 


 

Florin Cîțu a spus, conform digi24.ro, că obiectivul său principal este de a scoate România din criza sanitară, dar și de a „reașeza economia pe picioarele ei”.


 

Acesta a mai spus că va apărea în fața românilor cu o echipă de profesioniști, iar fiecare minister și ministru va avea obiective clar definite, monitorizate trimestrial, dacă va fi ales oficial premier al României.


„Vreau să îi asigur pe români că îmi dau seama și știu perioada dificilă prin care trece România și vreau să le garantez că voi face tot ce este posibil pentru a avea o guvernare stabilă și de lungă durată. România trece, în această perioadă, printr-o criză dublă, una de sănătate și una economică. Este rolul acestei guvernări să treacă cât mai rapid România prin criza de sănătate, cu cât mai puține costuri pentru români și să reașezăm economia pe picioarele ei, sănătoasă”, a declarat Florin Cîțu, la Cotroceni.

Klaus Iohannis i-a felicitat pe liderii PNL, USR PLUS și UDMR pentru coaliția pe care au format-o, la consultările de marți, de la Palatul Cotroceni. Președintele a mai anunțat și că îl desemnează ca premier pe Florin Cîțu, după ce lucrurile s-au „cristalizat”:


„Săptămâna trecută, după prima rundă de consultări, am spus că e încă nevoie de câteva zile pentru ca lucrurile să se cristalizeze și s-au cristalizat. O coaliţie formată din PNL, USR PLUS şi UDMR şi-a dovedit majoritatea în parlament. Astăzi, liderii coaliţiei s-au prezentat împreună şi au propus un candidat pentru poziţia de premier. Am decis să îl desemnez pe domnul Florin Cîţu pentru poziţia de prim-ministru”, a anunțat Iohannis.

CITEȘTE ȘI:


Politicienii clujeni care și-au luat „adio” de la Parlament. Prin ce s-au remarcat și ce planuri au în continuare?

 

Noii parlamentari de Cluj au depus jurământul. 8 dintre ei sunt „boboci” - GALERIE FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter