Actualitate

Clujenii vor să strângă bani pentru a cumpăra și demola Hotelul Cristian!: „Este o rușine pentru acest oraș”

Un clujean a venit cu o inițiativă surprinzătoare! El propune ca mai mulți clujeni să strângă bani pentru a demola Hotelul Cristian. Cu toate acestea, Emil Boc spune că hotelul nu poate fi demolat.

 

 


Hotelul Cristian din Piața Mihai Viteazul supără mii de clujeni, care doresc demolarea lui. Clujeanul care a venit cu inițiativa de „chetă” afirmă că acest hotel este o pată de rușine pentru Cluj-Napoca.

 


„Distinși membri ai Clujului Civic! Distinși cetățeni clujeni! Vă propun să facem o faptă de armă adevărată.
Hai să cumpărăm Hotelul Cristian și să-l donăm Primăriei Cluj-Napoca pentru a fi demolat.
Hotelul e un hidoșag, o rușine, o pată pe obrazul orașului, și împiedică re-planificarea zonei la standarde contemporane.

E scos la vânzare pe 400.000 Euro. Ieftin! Hai să-l cumpărăm! Punem 1 euro de căciulă, și iese lejer - încă ne și mai rămân bani pentru niște copaci. Ne băgăm? Facem? Dați cu comentariul cu DA sau NU, după caz. Dimineața pot pune sus cheta", scrie clujeanul pe grupul Clujul Civic. 


Hotelul Cristian nu poate fi demolat!

Cu toate acestea, Emil Boc a spus că hotelul Cristian, amplasat în centrul orașului, nu poate fi demolat chiar dacă a fost construit fără fundație și fără autorizație de construcție. Actualul edil dă vina pe Gheorghe Funar, fostul primar al Clujului, pentru construcția din centrul orașului.

„Invitați-l pe fostul primar (n.r. Gheorghe Funar) să vă spună despre ce este vorba. Construcția respectivă a fost ridicată în perioada în care el conducea orașul. S-au epuizat căile de legale de atac. E ridicată pe trotuar pe vremea lui Funar. Acolo a expirat termenul de prescripție. De aceea spun că juridic nu este cale legală.”, a spus Boc.


În ultima perioadă, Cluj-Napoca s-a remarcat prin mai multe construcții controversate în zone importante din oraș. Hotelul „coșciug” de pe strada Avram Iancu sau blocurile răsărite printre case au fost principalele subiecte dezbătute de clujeni pe rețelele de socializare

CITEȘTE ȘI:


Hotelul Cristian din Piața Mihai Viteazu NU poate fi demolat. Boc: „Întrebați-l pe Funar, nu pe mine”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter