Actualitate

Hotelul Cristian din Piața Mihai Viteazu NU poate fi demolat. Boc: „Întrebați-l pe Funar, nu pe mine”

Hotelul Cristian din Piața Mihai Viteazu, una dintre cele mai controversate construcții din Cluj-Napoca, nu poate fi demolat.

 

 


Emil Boc a declarat că hotelul Cristian, amplasat în centrul orașului, nu poate fi demolat chiar dacă a fost construit fără fundație și fără autorizație de construcție. Actualul edil dă vina pe Gheorghe Funar, fostul primar al Clujului, pentru construcția din centrul orașului.
 

„Invitați-l pe fostul primar (n.r. Gheorghe Funar) să vă spună despre ce este vorba. Construcția respectivă a fost ridicată în perioada în care el conducea orașul. S-au epuizat căile de legale de atac. E ridicată pe trotuar pe vremea lui Funar. Acolo a expirat termenul de prescripție. De aceea spun că juridic nu este cale legală.”, a spus Boc.


Actualul primar a dat de înțeles că Hotelul Cristian va rămâne în picioare atât timp cât cei care l-au construit doresc acest lucru.

„Eu zic să-l întrebați pe fostul primar. Nu îi întrebați pe cei care nu au făcut asta și nu au aprobat. Pentru a putea demola avem nevoie de o sențină din partea Judecătoriei. Când te duci la judecător, acesta spune că nu e posibil acest lucru”, a spus primarul Emil Boc.


În ultima perioadă, Cluj-Napoca s-a remarcat prin mai multe construcții controversate în zone importante din oraș. Hotelul „coșciug” de pe strada Avram Iancu sau blocurile răsărite printre case au fost principalele subiecte dezbătute de clujeni pe rețelele de socializare.

abonare newsletter