Actualitate

Petiție online pentru stoparea construcției „hotel coșciug” de pe strada Avram Iancu. Boc așteaptă după Comisia de Urbanism

Clujenii au creat o petiție online pentru a opri construirea hotelului de pe strada Avram Iancu.

 

 


Marriot se pregătește să intre pe piața hotelieră din Cluj-Napoca cu noul hotel de pe strada Avram Iancu la numerele 21-23, dar acest lucru ar putea să mai dureze. Clujenii sunt iritați de construcția mamut care a apărut peste noapte în centrul orașului și cer o reanalizare și o măsură clară împotriva acestei construcții care nu are nimic în comun cu patrimoniul cultural și istoric.

„Mă recomand doar prin calitatea care ne leagă pe toți locuitorii Cetății noastre: aceea de clujean. Sunt convins că mulți dintre dumneavoastră ați privit cu mirare, poate unii chiar cu consternare, unele edificii care au răsărit în urbea noastră într-un mod inexplicabil pentru locuitorul de rând al Clujului. Apoi, ca mine, ați mai auzit sau citit prin presă de vreo autorizație contestată care a permis edificările cu pricina, de urme ale culturii și istoriei orașului care au fost îngropate sub ciudatele construcții. Negreșit v-ați întrebat cu privire la câte un astfel de edificiu, așa cum și eu am făcut-o în repetate rânduri: „oare numai mie mi se pare că e îngrozitor de urât și nepotrivit cu orașul? Chiar nu vede nimeni? Cine și-a pus semnătura pe o așa mutilare a Cetății?” Pentru mine, monstruoasă apariție de pe strada Avram Iancu, construcția deja poreclită de clujeni „coșciugul” a fost picătura care a umplut paharul.”, a scris clujeanul care a inițiat petiția.


Emil Boc, la fel de nedumerit precum restul clujenilor

Autoritățile locale nu au oferit un punct de vedere până la ora actuală, dar primarul Emil Boc a afirmat că va solicita un punct de vedere Comisiei de Urbanism și ulterior se vor lua măsuri, dacă este cazul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter