Actualitate

Emil Boc, supărat pe ministrul Sănătății: „Corectitudinea asta omoară economia Clujului”

Emil Boc este supărat că economia Clujului se duce în jos din cauza restricțiilor, iar el susține că ar trebui să se ia în considerare numărul zilnic de teste atunci când se calculează rata de incidență a cazurilor COVID-19.

 

 


Emil Boc este supărat pe autoritățile de la București, deoarece nu se ponderează rata de incidență cu numărul de teste COVID-19, iar acest lucru omoară economia Clujului. Media zilnică a testelor realizate în Cluj-Napoca este de 2.000, față de alte localități din țară unde se prelucrează doar câteva zeci sau sute de teste zilnic.

 


„Aici e un paradox al Clujului, care ne afectează şi ne doare în fiecare zi. Pur şi simplu, corectitudinea de la nivel naţional omoară economia Clujului. Am ajuns cu cuţitul la os. Sunt atâtea domenii ale economiei locale puse la pământ, datorită faptului că nu se ponderează rata de incidenţă cu numărul de teste. De asemenea, dăm o lovitură cruntă copiilor din a VIII-a și a XII-a, copii din ani terminali, care nu pot să meargă la şcoală, şi viitorul lor este în joc.

Acum am ajuns victimele propriului succes. Aici sunt oameni mai bine înstăriți financiar, care își fac teste individual, ceea ce e corect. Dar să aplici uniform, mecanic, rigid măsurile, să nu compari numărul de testări cu alte județe este nedrept. Le-am spus ministrului Sănătății și domnului Arafat, și în public, și în privat. Cluj și Timișoara sunt puse pe butuci. Noi testăm cât testează Bucureştiul. Nu e normal când ai atât de multe teste să aplici acelaşi şablon", a spus Emil Boc, la un radio local. 


Săptămâna trecută, rata de incidență a cazurilor COVID-19 a municipiului a scăzut la 2,97 la mia de locuitori, fapt pentru care restaurantele au fost deschise, însă doar pentru patru zile. Acest lucru a adus indignare din partea clujenilor și a agenților economici.

CITEȘTE ȘI:


Boc, despre închiderea restaurantelor: „Există un asemenea risc, dar nu e fair play pentru economia locală”

Ultimele Stiri
abonare newsletter