Actualitate

A fost confirmat primul caz COVID-19 în rândul elevilor, la DOAR trei zile de la reluarea cursurilor

A fost confirmat primul caz de infectare cu COVID-19 în rândul elevilor, la doar trei zile de la redeschiderea școlilor.

 

 


A fost confirmat primul caz de infectare COVID-19 în rândul elevilor de când au început cursurile față în față. Chiar dacă elevii au revenit în bănci de doar trei zile, deja s-a confirmat un caz de infectare cu noul coronavirus, potrivit Digi24.

 


Este vorba despre un elev de la Școala Sfântul Andrei din Sectorul 6 al Capitalei. În clasa în care s-a confirmat cazul mai erau încă 27 de elevi.

A fost confirmat primul caz de COVID-19 în rândul elevilor

Din totalul de 28 de elevi, doar 26 s-au prezentat luni la cursurile față în față, pentru că două familii au optat pentru școala online.


Elevii au fost la școală doar luni și marți, iar din cauza infectării au rămas acasă și vor face ore online în următoarele două săptămâni.

La începutul săptămânii, bunica elevi infectate a fost testată pozitiv cu COVID-19, iar marți și eleva de clasa a II-a a fost depistată pozitivă. Potrivit sursei citate, eleva nu s-a testat în școală, dar de marți nu a mai mers la ore. Seara, părinții celorlalți elevi au fost înștiințați de conducerea școlii că de miercuri se va trece în sistem online pentru două săptămâni.


Elevii au început școala luni, 8 februaire, în cele trei scenarii prezentate de autorități. Premierul României, Florin Cîțu a transmis un mesaj pentru părinți și profesori: „ Fac un apel către părinți: Să fie respinsabili!. Atunci când observăm simptome la copii, chiar de gripă, este recomandat să rămână acasă”, a spus premierul.

CITEȘTE ȘI:


Expert în sănătate: „Măștile textile sunt mai prietenoase pentru copii” VIDEO

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter