Actualitate

Expoziția interactivă „Space in the city” a aterizat la Cluj. Poți să îți testezi abilitățile de astronaut

Expoziția interactivă „Space in the city” are loc în premieră la Cluj-Napoca, în Parcul Industrial Tetarom I din Hoia.

 

 


Consiliul Județean Cluj și Tetarom SA, în parteneriat cu Asociația Proexpo și Showtime Productions, a lansat sâmbătă, 6 februarie, în incinta Parcului Industrial Tetarom 1 hala H2, expoziția interactivă „Space in the city”, o călătorie unică prin istoria explorării spațiului.

 


Expoziția va fi deschisă publicului pentru o perioadă de aproximativ cinci luni și reprezintă o experiență unică, creată în colaborare cu NASA și United States Space & Rocket Center.

Primii și cei mai curioși dintre vizitatori au fost cei mici, care și-au testat aptitudinile și rezistența cu ajutorul dispozitivelor ce simulează experiența astronauților NASA.


În cadrul expoziției interactive, vizitatorii pot petrece momente unice admirând vederea incomparabilă asupra spațiului din celebra cupolă a Stației Spațiale Internaționale. De asemenea, cei interesați pot să își testeze abilitățile de astronaut, inclusiv prin probarea unor rutine din cadrul programului oficial de antrenament al astronauților Space Camp NASA.

Simulator de zbor, experiențe VR și giroscop

În cadrul „Space in the city” vizitatorii de toate vârstele pot să își testeze abilitățile în simulatoare concepute pentru antrenamente reale înaintea zborurilor în spațiu: simulatorul de zbor pentru cel mai sofisticat și capabil avion de vânătoare – modelul F-18, experiențe Virtual Reality concepute pentru a trăi senzația zborului cu racheta sau a călătoriilor pe Marte sau pe Lună, celebrul giroscop – un simulator care testează capacitatea astronauților de a își păstra atenția și contactul cu realitatea în condiții de pierdere a controlului asupra navei sau simulatorul de aterizare a Space Shuttle.


Biletele pot fi achiziționate online cu prețuri care variază între 30 și 50 de lei, în funcție de categoria de vârstă și de numărul de jetoate pe care vizitatorii le pot folosi în cadrul simulatoarelor.

Expoziția este deschisă publicului în zilele de sâmbătă și de duminică, până în 16 mai, între orele 10 și 20, ultima oră de acces în fiecare zi fiind 19.


Pentru mai multe detalii referitoare la program, activități și bilete, pot fi accesate site-ul oficial al evenimentului sau pagina de Facebook.

CITEȘTE ȘI

Expoziție interactivă a NASA, la Cluj. Simulatoare de zbor, giroscop și experiențe Virtual Reality - FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter