Actualitate

Elevii cu simptome de COVID-19 vor fi testați rapid la școală

Elevii care vor avea simptome de COVID-19 vor fi testați rapid la școală, dar doar acolo unde există cabinete medicale.

 

 


Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a prezentat varianta de lucru a ordinului cu privire la regulile de redeschidere a şcolilor începând 8 februarie în cadrul unei videoconferinţe la care au participat şi inspectorii şcolari din ţară.

În draftul transmis de Ministrul Educației, elevii care au simptome vor fi testați în incinta școli, dar doar în cazul în care există cabinet medical și acordul părinților.


„În cazul în care elevii prezintă în timpul orelor de curs stare febrilă sau altă simptomatologie specifică infectării cu SARS-CoV-2, se aplică protocolul de izolare.
În cazul in care există un consimtamant informat și semnat al părinților cu privire la acordul de recoltare a probelor de exsudat nazofaringian în vederea tesării elevilor simptomatici, aceștia vor putea fi testați, într-o primă fază, cu teste antigen rapide, în cadrul cabinetelor medicale. Toate testele rapide efectuate în cabinetul medical școlar de la nivelul unității de învățământ vor fi raportate catre DSP/DSPMB. Dacă părintele/tutorele legal nu își exprimă acordul pentru testare, în cazul existenței unor simptome specifice, acesta va lua legătura cu medicul de familie în vederea stabilirii pașilor următori.”, se arată în documentul oficial.

2 elevi în fiecare bancă

Elevii vor sta câte doi în bancă la școlile unde nu există spațiu suficient pentru ca măsurile de distanțare socială să fie aplicate.


„Cu siguranţă că vor sta câte doi în bancă, acesta nu este un sistem doar în România, ci a funcţionat în state care nu au închis şcolile şi nu a generat o creştere a ratei de infectare. (…) Nu are rost să impunem reguli care nu se pot respecta”, a explicat el.

Părinții nu vor avea voie în școli

Conform noului draft transmis de Ministrul Educației,  părinţii sau însoţitorii nu vor avea voie să intre în şcoli, cursurile pot începe la intervale orare diferite pentru a se evita aglomeraţia, intrarea în şcoli se va face intrarea prin mai multe căi de acces, elevii vor ieşi pe rând în pauză, se vor permite doar jocurile care permit distanţarea fizică, sălile de clasă vor fi aerisite constant, în băi trebuie să existe în permanenţă dezinfectant şi prosoape de hârtie, uscătoarele electrice şi prosoapele din material textil fiind interzise.

Ultimele Stiri
abonare newsletter