Actualitate

Pedeapsă MAXIMĂ pentru BESTIA de la Gherla. Crime, violuri, tâlhărie și o tentativă spectaculoasă de evadare

Bruta cu chip de om, închisă pentru o bună bucată de timp la Penitenciarul Gherla, a primit pedeapsa maximă.

 

 


Mădălin Miki Lupu, ucigașul originar din Botoșani, a fost condamnat la pedepse ce totalizează 50 de ani de închisoare, pentru mai multe fapte deosebit de grave, printre care crimă, viol și tâlhărie. Judecătorii de la Tribunalul Galați i-au transformat sancțiunile penale în închisoare pe viață.

 


Pedeapsă maximă pentru bestia de la Gherla. A nenorocit un coleg de pușcărie.

Potrivit Libertatea, ultima condamnare definitivă primită de Mădălin Miki Lupu este de 20 de ani de închisoare pentru tentativă de omor calificat. În data de 15 februarie 2020, ucigașul l-a lovit fără milă în mod repetat în cap pe un alt deținut de la Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați.

Victima fusese închisă din 2012, fiind condamnat la 24 de ani şi 6 luni de închisoare pentru omor deosebit de grav. În urma conflictului, el s-a ales cu leziuni traumatice care i-au pus viața în pericol și a avut nevoie de 50-55 de zile de îngrijiri medicale, potrivit medicului legist.


Pedeapsă maximă pentru bestia de la Gherla. Crime, viol, tâlhărie în serie.

Mădălin Miki Lupu a ajuns prima dată în pușcărie chiar de majorat. Atunci, el a violat cu bestialitate o femeie, fiind condamnat la cinci ani de închisoare. În 2017, după ce a fost eliberat, bărbatul a stat o vreme în Reşiţa, unde a bătut măr un localnic.

Speriat că s-ar putea întoarce „la răcoare”, bărbatul a vrut să se întoarcă în comuna natală Coțușca. Pe drum, în Alba Iulia, a ucis o femeie și l-a lovit pe fiul acesteia. La vremea respectivă, nimeni nu a bănuit cine este autorul crimei.


Ulterior, ajuns acasă în județul Botoșani, Mădălin Miki Lupu a tâlhărit şi ucis o localnică pentru o sumă infimă de 90 de lei. Reținut de poliţiştii botoşăneni, bestia cu chip de om a recunoscut totul, inclusiv crima din Alba Iulia, care figura la acea vreme cu autor necunoscut. De asemenea, a comis alte două crime în timp ce era închis!

Pedeapsă maximă pentru bestia de la Gherla. A încercat să evadeze ca în filme!

În decembrie 2019, Mădălin Miki Lupu a avut o tentativă spectaculoasă de evadare din Penitenciarul Gherla, acolo unde fusese închis. Inspirat din celebrul film „The Shawshank Redemption”, bărbatul a încercat să scape scobind în peretele celulei.


Pentru a nu fi auzit de gardieni, el pornea televizorul şi dădea volumul la maxim, iar pentru a nu se forma praf, uda peretele. A reuşit să formeze o gaură de peste 30 de centimetri, cu un diametru care să îi permită să treacă. Mai avea un singur rând de cărămidă şi ar fi reuşit să spargă zidul.

Cu toate acestea, planul său a fost dat în vileag de colegii de celulă. Culmea, Mădălin Miki Lupu urma să fie transferat la Galați pentru o expertiză, însă a fost întors din drum, asupra ucigașului găsindu-se un cuțit ascuns în șapcă, cu care ar fi încercat ulterior să scape de paznici.

Ulterior, în februarie 2020, Mădălin Miki Lupu a provocat un incendiu în celula sa. Deși era în izolare și, în mod normal, nu avea voie să aibă asupra sa brichete sau chibrituri, nu se ştie cum a dat foc patului pe care dormea. Fumul a fost văzut la timp de gardieni, iar focul nu s-a extins.

CITEȘTE ȘI:

Fiara din Balcani a părăsit Penitenciarul Gherla. Ce au descoperit gardienii în celula sa? Ce se întâmplă cu temutul criminal grec Passaris?

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter