Actualitate

The Shawshank Redemption, varianta Gherla! Un criminal a vrut să evadeze săpând un tunel

Un deţinut al Penitenciarului Gherla a încercat să scape din pușcărie săpând un tunel, însă a fost prins, iar echipa Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor cercetează acum cazul.

The Shawshank Redemption, varianta Gherla! Un criminal a încercat să evadeze săpând un tunel The Shawshank Redemption, varianta Gherla! Un criminal a încercat să evadeze săpând un tunel

Tentativa de evadare a fost înregistrată în cursul zilei de joi, anunță Administraţia Naţională a Penitenciarelor, într-un comunicat remis, vineri. A fost sesizată Poliţia municipiului Gherla, fiind, totodată, informat şi judecătorul de supraveghere a privării de libertate. Ulterior, pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs incidentul, o echipă a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) a mers la Gherla.

„Prin activităţi operativ-informative specifice, angajaţii Penitenciarului Gherla au identificat persoana condamnată care, prin utilizarea unui obiect ascuţit improvizat, a încercat perforarea peretelui camerei de deţinere. Subliniem faptul că tentativa s-a concretizat într-o scobitură în peretele camerei”, se arată în comunicatul ANP.


Potrivit informațiilor obținute de Mediafax, deținutul care a încercat să evadeze este nimeni altul decât Niki Mădălin Lupu, condamnat la închisoare pe viaţă pentru nu mai puțin patru crime. Se pare că acesta a săpat un tunel în zidul camerei de deținere, în spatele frigiderului. Deţinutul ar fi udat tunelul cu apă pentru a atenua zgomotele produse, dorind să ajungă apoi în ghena de gunoi de pe secţia de deţinere.

„Această ghenă de gunoi, aferentă secţiei de deţinere, comunică printr-un burlan care are grosimea necesară trecerii unui om, cu ghena din afara sectorului de deţinere, unde se află şi curţile de plimbare ale deţinuţilor. Deţinutul mai avea un rând de cărămidă de scos şi ajungea în ghena de gunoi iar de acolo afară”, au declarat sursele judiciare, conform Mediafax.


Intenţia deținutului era să sară gardul în curtea bisericii Penitenciarului Gherla, iar de acolo în fabrica de mobilă a penitenciarului, dezafectată. Tentativa a fost anulată după ce doi deținuți, colegi de celulă cu Lupu, ar fi furnizat informații gardienilor. Deținutul urma să fie transferat la Galați, pentru o expertiză, însă a fost întors din drum, asupra lui Lupu găsindu-se un cuțit ascuns în șapcă, cu care ar fi încercat ulterior să scape de paznici.

Ultimele Stiri
abonare newsletter