monitorulcj.ro Menu
Ştiri din Transilvania

Fiara din Balcani a părăsit Penitenciarul Gherla. Ce au descoperit gardienii în celula sa? Ce se întâmplă cu temutul criminal grec Passaris?

Celebrul criminal grec Konstantinos Passaris, deținut la Penitenciarul de Maximă Siguranță din Gherla, a fost transferat zilele trecute la Penitenciarul de la Arad, de unde va fi extrădat în Grecia.

Fiara din Balcani a părăsit Penitenciarul Gherla. Ce au descoperit gardienii în celula sa? Ce se întâmplă cu temutul criminal Passaris?

Passaris, poreclit „Fiara din Balcani”, a fost închis în sectorul de maximă siguranță, a fost dus la Arad, deoarece în cadrul Penitenciarului de la Gherla a existat o breșă de securitate, care a permis ca deținutul să aibă asupra sa un telefon mobil funcțional, potrivit evz.ro.

„La penitenciarul din Arad, Passaris va aștepta finalizarea procedurii de extrădare în Grecia, unde are mai multe condamnări care totalizează patru condamnări pe viață și 71 de ani de închisoare. Va fi predat unei escorte de polițiști greci, și va fi dus în Grecia. Nu va sta o secundă în libertate pe teritoriul României”, a explicat un ofițer din conducerea Penitenciarului Gherla.


„Fiara din Balcani” vorbea la telefon în celula de la Penitenciarul Gherla

La începutul lunii mai 2020, la o percheziție în celula lui Passaris, gardienii au descoperit un telefon mobil funcțional, de pe care criminalul vorbea la telefon. Acesta a fost închis singur în celulă, deoarece era considerat foarte periculos, și din acest motiv putea vorbi oricând dorea la telefon.

Mai mulți gardieni ar fi intrat deja în vizorul ofițerilor de informații din cadrul Ministerului Justiției, care se ocupă de siguranța în mediul penitenciar. Reamintim, că Passaris a fost condamnat în 2003, la închisoare pe viață, pentru comiterea a două crime și a unui atac armat la o casă de schimb valutar din București.


CITEȘTE ȘI:

The Shawshank Redemption, varianta Gherla! Un criminal a vrut să evadeze săpând un tunel
 

Angajații Penitenciarului Gherla, trași la răspundere după încercarea spectaculoasă de evadare a criminalului închis pe viață