Actualitate

Baia Mare intră în CARANTINĂ începând de astăzi. Documentul care s-a „scurs” în presă a fost confirmat de autorități

Baia Mare intră în carantină începând de astăzi, 11 noiembrie în urma ratei de incidență care s-a înregistrat.

baia-mare-intra-in-carantina-incepand-de-astazi-documentul-care-sa-scurs-in-presa-a-fost-confirmat-de-autoriati baia-mare-intra-in-carantina-incepand-de-astazi-documentul-care-sa-scurs-in-presa-a-fost-confirmat-de-autoriati

 

 


Inițial, decizia trebuia să intre în vigoare duminică seară, conform documentului care din greșeală a ajuns în presă, potrivit actualmm.ro.

Acest lucru nu s-a întâmplat din diverse motive, unul dintre el ar fi fost că autoritățile centrale și județene nu s-au înțeles la anumite măsuri, potrivit unor surse ale publicației citate. Unii voiau niște măsuri mai ușoare, având în vedere că se desfășoara campania electorală, iar alte autorități voiau măsuri mai severe, în contextul în care situația epidemiologică este una destul de gravă în municipiu.


Documentul a fost publicat, miercuri, pe site-ul IGSU, dar fără semnătură. Autoritățile județene știau despre existența documentului în spațiul public, doar că nu au puut să anunțe decizia oficială, până nu au primit semnătură și ei la rândul lor.

Care sunt măsurile ce vor intra în vigoare începând de astăzi de la ora 17:00

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a transmis un comunicat official privind carantinarea municipiului Baia Mare, pentru o perioadă de 14 zile.


Unele dintre măsuri sunt purtarea măștii de protecție în toate spațiile deschise, iar circulația persoanelor în spațiile deschise este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe propria răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

De asemenea, a fost limitat programul de lucru al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare și nealimentare până la ora 21:00.


Populația va fi informată cu privire la instaurarea carantinei pe toată zona municipiului Baia Mare printr-un mesaj RO-ALERT.

CITEȘTE ȘI:


Carantină în Cluj-Napoca? Prefect: „Dacă nu limităm la maxim deplasările și interacțiunea socială, nu putem evita carantina”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter