Actualitate

România va intra mai mult ca sigur în STARE DE URGENȚĂ. O nouă carantină?

Din pricina măsurilor luate de actualul Guvern, România va intra mai mult ca sigur în stare de urgență și în carantină după alegerile parlamentare, din 6 decembrie, susține președintele PSD, Marcel Ciolacu.

România va intra mai mult ca sigur în STARE DE URGENȚĂ. O nouă carantină? România va intra mai mult ca sigur în STARE DE URGENȚĂ. O nouă carantină?

 

 


Președintele PSD, Marcel Ciolacu, este de părere că toată România va intra din nou în stare de urgență și carantină, dar că acest lucru se va întâmpla abia după alegerile parlamentare.

 


România va intra în stare de urgență națională

„Din măsurile luate până acum de actualul Guvern, mai mult ca sigur că vom avea un blocaj în sistemul sanitar și mai mult ca sigur că la un moment dat decizia va fi de a intra toată România din nou în stare de urgență și în carantină. Pentru că nu se ia nicio măsură coerentă să stopăm acest trend ascendent în care ne aflăm în acest moment. Noi ne-am trezit în această situație pentru că nu am avut niciun fel de prevenție”, a susținut președintele Partidului Social Democrat.

Acesta a adus în discuție deschiderea școlilor, care, după părerea politicianului, a fost complet dezorganizată:


„Să ne aducem aminte contextul în care au fost deschise școlile, nefiind pregătiți, cu toate că am avut șase luni de pauză pentru copii și pentru profesori. Au fost deschise pentru că aveam alegeri locale. Acum, peste câteva zile vom intra în campanie electorală. Categoric, în campania electorală nu vorbim despre o stopare a unui trend ascendent. Dimpotrivă. Și cred că după ce își vor face moftul cu aceste alegeri pe data de 6 decembrie și cei de la PNL și cei de la USR, vom intra într-un blocaj total”, a mai spus Ciolacu.

Alegerile parlamentare vor avea loc în orice condiții

„Vor face alegeri în orice condiții. Nu îi interesează această pandemie și această criză sanitară. Nu îi interesează câți români vor muri. Îi interesează puterea absolută în românia”, a susținut acesta.


Măsurile luate sunt suficiente

Klaus Iohannis a declarat, în cadrul unei conferințe de presă de marți, că nu există motive pentru care să se introducă un lockdown și măsurile luate sunt suficiente pentru a controla răspândirea noului coronavirus:

„Depinde ce înțelegem printr-un lockdown. Nu avem acum motive să impunem o stare de urgență și, evident, în același timp, avem toate motivele să introducem restricții ca să domolim extinderea pandemiei. Măsurile pe care le luăm sunt măsurile care sunt recomandate de experți pentru a ține răspândirea pandemiei sub control. Ceea ce pot să vă spun este că evoluția este fluidă. Este greu să vă spun ce o să fie peste o săptămână sau două. Experții nu văd nevoia revenirii la stării de urgență, însă este nevoie de continuarea stării de alertă în care să se ia măsurile necesare”, a spus șeful statului.


CITEȘTE ȘI:

Emil Boc a vorbit despre explozia de cazuri de COVID-19 în Cluj:„Avem cazuri multe pentru că testăm mult”

 

 

Ungaria introduce noi măsuri: barurile se închid, carantină de noapte

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter