Actualitate

Ungaria introduce noi măsuri: barurile se închid, carantină de noapte

Ungaria introduce carantina de noapte ca măsură de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus. Totodată, barurile și locurile de divertisment se închid.

Ungaria introduce noi măsuri:  barurile se închid, carantină de noapte Ungaria introduce noi măsuri: barurile se închid, carantină de noapte

 

 


Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunțat într-un videoclip postat pe Facebook faptul că de marți, la miezul nopții, vor introduce noi măsuri pentru combaterea coronavirusului.

 


Astfel, se instituie carantina de noapte, iar barurile și alte localuri pentru divertisment se vor închide. Totuși, școlile, magazinele alimentare și restaurantele vor rămâne deschise, iar meciurile de fotbal se vor desfășura în continuare cu mii de spectatori.

Carantina de noapte vizează intervalul orar 00:00 - 05:00.


Premierul a spus că aceste măsuri de prevenție sunt necesare pentru a evita supraaglomerarea spitalelor pe la mijlocul lunii decembrie, conform Reuters. Viktor Orban a mai menționat că va cere Parlamentului extinderea ordinului special pentru o perioadă de 90 de zile.

Marți, Ungaria a înregistrat aproape 4000 de cazuri noi de COVID-19 (mai exact 3989 infectări), fiind și cel mai mare număr pentru o singură zi. Până în acest punct, au fost raportate 1973 de decese, iar zilnic sunt înregistrate aproximativ 80.


CITEȘTE ȘI:

Ungaria a început electrificarea liniei ferate. Tronsonul Cluj-Napoca - Episcopia Bihor se lasă așteptat

 


Toate orașele din județul Cluj au depășit rata de infectare de 3 cazuri de COVID19 la o mie de locuitori

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter