Actualitate

Constructorii de la Straco au dispărut aproape în totalitate de pe șantierul Autostrăzii A3 Transilvania. VIDEO

Imagini cu drona de pe șantierul Autostrăzii Transilvania. Constructorii de la Straco au dispărut aproape în totalitate de pe șantier.

situatie-ingrijoratoare-pe-santierul-autostrazii-a3-transilvania-video situatie-ingrijoratoare-pe-santierul-autostrazii-a3-transilvania-video

Situație îngijorătoare pe șantierul Autostrăzii A3 Transilvania între Chețani și Câmpia Turzii. Asociația Pro Infrastructura atrage atenția la faptul că constructorul Straco este cvasi-inexistent, iar subcontractorii neplătiți au plecat sau sunt pe cale să o facă.

„După deschiderea nodului rutier de la Chețani, cei de la Straco au dispărut aproape în totalitate din șantier, iar subcontractorul pe partea de structuri Baxcom nu a fost plătit pentru lucrările executate și a părăsit lucrarea”, scrie API.


Potrivit asociației , doar subcontrolul pe partea de terasament mai este mobilizat, în present. Dar în lipsa plăților și a aprovizionărilor cu materiale din parte Straco, în scurt timp va intra în incapacitate de a plăti taxe sau salarii și de a asigura materiale în șantier.

„Deși vremea este încă prielnică pentru protejarea cu asfalt, rigole sau casiuri a celor 4-5 km de terasamente finalizate de Marcotim, în lipsa unei minime implicări din partea Antreprenorului aceste terasamente vor suferi degradări peste iarnă”, mai atrage atenția Asociația.

„Solicităm CNAIR de urgență să mobilizeze Antreprenorul acestei lucrări și să introducă posibilitatea plății directe a subcontractorilor care duc greul șantierului. În caz contrar, în câteva săptămâni vom avea un șantier complet părăsit și companii autohtone în pragul falimentului”, solicită API.


Lotul 3 Chețani-Câmpia Turzii are o lungime de 15,7 km, iar valoarea contractului este de 280 de milioane de lei. Ordinul de începere a fost în luna mai 2016, iar termenul initial de finalizare a fost de 16 luni. Acum s-a făcut o nouă estimare la finalizarea autostrăzii 2021-2022. Până în momentul de față stadiul proiectului este de 40%.

Sursă video: Youtube API.


CITEȘTE ȘI:

Câți kilometri de autostrăzi are România ? Autostrada Transilvania, finalizată în proporție de 18%

Ultimele Stiri
abonare newsletter