Actualitate

Stare de urgență până în aprilie 2021, în Spania! Ce restricții impun autoritățile?

Valul doi al pandemiei de coronavirus aruncă Spania din nou în stare de urgență. Măsura ar putea dura până în primăvara anului viitor!

Stare de urgență până în aprilie 2021, în Spania! Ce restricții impun autoritățile? Stare de urgență până în aprilie 2021, în Spania! Ce restricții impun autoritățile?

 

 


Spania va intra din nou în stare de urgență. Guvernul condus de Pedro Sanchez a decis revenirea la această măsură excepțională, din cauza creșterii explozive a cazurilor de coronavirus. Starea de urgență ar putea dura până în aprilie 2021.

 


Decizia a fost luată într-o ședință extraordinară de guvern, convocată de premierul Pedro Sanchez, după consultări intense cu liderii regiunilor autonome din Spania.

Potrivit deciziei guvernamentale, va fi instituită starea de urgență mai întâi pentru 15 zile, însă guvernul de la Madrid vrea să ceară aprobarea Parlamentului pentru o prelungire timp de șase luni, până în aprilie 2021.


Asta, pentru că prima dată când Spania a fost în stare de urgență a fost nevoie de prelungirea acesteia din două în două săptămâni, ceea ce a complicat foarte mult lucrurile. Astfel, guvernul spaniol vrea să nu se mai lovească de această problemă.

Restricții dure în peninsulă. Ce nu mai este permis?

Prin deciziile luate în această ședință de guvern, regiunile autonome capătă mai multă putere în impunerea unor restricții dure.


Măsura este valabilă pentru întreg teritoriul Spaniei și presupune, de exemplu, restricții de circulație pe timp de noapte, între ora 23:00 și 6:00, sunt interzise deplasările între regiunile autonome, cu excepția motivelor esențiale – de sănătate, familiale, de muncă.

De asemenea, sunt restricționate întâlnirile, adunările publice, tocmai pentru acestea sunt situații care duc la propagarea necontrolată a coronavirusului.


Spania a înregistrat cel mai mare număr de infectări cu COVID-19 din Europa Occidentală. Numărul total de cazuri a crescut vineri la 1.046.132, în timp ce bilanţul deceselor se aproape de 38.000.

CITEȘTE ȘI

Imagini revoltătoare în Spania în prima zi de relaxare a măsurilor! FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter