Actualitate

Asigurări că personalul medical COVID19 își va primi sporurile. Tătaru: „Chiar dacă se depășește contractul CAS, vor fi plăți din cheltuială efectivă”

Personalul medical trebuia să primească sporuri pentru eforturile depuse în tratarea pacienților cu COVID-19. Ce se întâmplă cu acestea?

asigurari-ca-personalul-medical-covid19-isi-va-primi-sporurile-tataru-chiar-daca-se-depaseste-contractul-cas-vor-fi-plati-din-cheltuiala-efectiva asigurari-ca-personalul-medical-covid19-isi-va-primi-sporurile-tataru-chiar-daca-se-depaseste-contractul-cas-vor-fi-plati-din-cheltuiala-efectiva

 

 


Angajații din sistemul medical care lucrează în spitalele destinate COVID-19 și cu bolnavii cu această afecțiune, ar trebui să primească sporuri pentru condiții de pericol deosebit.

 


Acestea ar trebui acordate în baza legii pentru recunoașterea meritelor pentru cei care au lucrat cu pacienții bolnavi de COVID-19. Sporurile nu au ajuns încă la cadrele medicale, din spusele unui angajat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj.

Spitalele suport COVID-19 funcționează și ele pe cheltuială efectivă, fiind că nu mai fac față situației.


Sporurile vor proveni din cheltuieli efective, despre care a explicat pentru Monitorul de Cluj, managerul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca, Petru Șușca, faptul că sunt cheltuieli extra, care nu sunt trecute în contracte. Altfel, spitalele ar avea probleme cu finanțarea, dată fiind situația de criză în care ne aflăm.

„Spitalele care sunt spitale suport COVID-19 au un decont pe cheltuială efectivă. Deci chiar dacă au depășit contractual CAS, ei vor fi plătiți la cheltuială efectivă”, a mai adăugat minsitrul sănătății.


Ministrul Sănătății susține că este o discuție strânsă cu Casa de Asigurări de Sănătate, căreia îi rămâne responsabilitatea să actualizeze aceste plăți.

„Rămâne în discuția cu Casa de Asigurări ca toate acele sporuri să intre în aceste cheltuieli, iar având în vedere că spitalele suport COVID-19 sunt plătite după cheltuială efectivă și nu după un contract, atunci putem să ajungem la acea concluzie că vor fi plătite în cheltuiala efectivă. Rămâne doar casa de asigurări să actualizeze acest lucru”, declară ministerul sănătății, Nelu Tătaru.


CITEȘTE ȘI:

Spitalul de Infecțioase din Cluj, PERFORMANȚE la nivel național în tratarea COVID19

 

Ministrul Sănătății, vizită la SCBI Cluj:„ Am avut o discuție cu personalul medical despre reevaluarea la tot ce înseamnă tratament și protocole”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter