Sănătate

Ministrul Sănătății, vizită la SCBI Cluj:„ Am avut o discuție cu personalul medical despre reevaluarea la tot ce înseamnă tratament și protocole”

Nelu Tătaru a vizitat Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul Clujeana din Cluj-Napoca, pentru o evaluare a posibilității de extindere a paturilor de terapie intensivă.

ministrul-sanatatii-vizita-la-scbi-din-cluj-am-avut-o-dicutie-cu-personalul-medical-despre-reevaluarea-la-tot-ce-inseamna-tratament-si-protocole ministrul-sanatatii-vizita-la-scbi-din-cluj-am-avut-o-dicutie-cu-personalul-medical-despre-reevaluarea-la-tot-ce-inseamna-tratament-si-protocole

 

 


Ministrul Sănătății a venit în Cluj-Napoca pentru a evalua spitalele din fază 1 și 2, dar și spitalele suport COVID. În ultimele zile, Clujul a avut o creștere imensă a numărului de cazuri, rata de incidență a municipiului fiind de 3,36 la mia de locuitori.

Nelu Tătaru a vizitat Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Spitalul Clujeana. Ministrul Sănătății a evaluat posibilitatea de extindere a paturilor de terapie intensivă în spitalele Covid din Cluj.


„Astăzi am venit și la Cluj pentru evaluarea spitalelor. Voi merge acum la Brașov și Sibiu pentru a evalua capacitatea de răspuns odată cu creșterea numărului de cazuri a județelor din Transilvania, și pentru a evalua posibilitatea de extindere a paturilor de terapie intensivă. Aici, la Spitalul de Boli Infecțioase avem 363 de paturi și 52 de paturi la ATI . Avem Clujeana cu 100 de paturi pentru simptomatologie medie și 17 de terapie intensivă, în acest moment fiind operaționalizate doar 6.

Revin mereu cu plăcere la Spitalul de Boli Infecțioase. Ei sunt eroii, cei din linia I, ei au intrat primii și vor ieși ultimii din această luptă. Am avut o discuție cu personalul medical despre reevaluare la tot ce înseamnă tratament și protocoale, necesar de personal, necesar de medicamente, cât și o altă abordare pe acest moment pandemic”, a declarat Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.


Ministrul Sănătății spune că se va suplimenta necesarul de materiale în spitale pentru tratarea pacienților care sunt infectați cu Covid-19.

„La Spitalul de Boli Infecșioase am revăzut, avem și cele 17 paturi de la Clujana, 6 sunt operaționale, mergem până la toate cele 17, am văzut necesarul de personal, de materiale și necesarul de dotări și, în perioada următoare, le vom avea suplimentate", a declarat Ministrul Sănătății.


CITEȘTE ȘI:

Nelu Tătaru, vizită de urgență la Cluj-Napoca. Ministrul Sănătății va merge la Spitalul de Boli Infecțioase

Ultimele Stiri
abonare newsletter