Actualitate

Mască hidratantă pentru mâini: 5 tratamente pentru mâini uscate, făcute în casă

Mască hidratantă pentru mâini. Pielea are de suferit în această perioadă, din cauza săpunului și a dezinfectanților. Iată 5 tratamente hidratante pentru mâini uscate, pe care le poți face la tine acasă.

Mască hidratantă pentru mâini: 5 tratamente pentru mâini uscate, făcute în casă Mască hidratantă pentru mâini: 5 tratamente pentru mâini uscate, făcute în casă

 

 


Mască hidratantă pentru mâini. Când vine vorba de o epidemie, trebuie să avem grijă de sănătatea noastră, astfel că ne dezinfectăm și spălăm des pe mâini. Totuși, piele are de suferit în acest proces. La un moment dat, cremele din comerț nu mai pot face față și îți dai seama că irosești o groază de bani. De aceea, îți prezentăm 5 măști hidratante pentru mâini, pe care le poți face la tine acasă.

 


Masca hidratantă pentru mâini, din cartofi și lapte

Cartoful are calități impresionante. Folosit ca mască, acesta are un rol anti-îmbătrânire, tonifică pielea, o albește și o iluminează. Este potrivit pentru momentele în care simți nevoia unei revigorări și îți simți mâinile obosite.

Cum se prepară? Fierbe 2-3 cartofi și pisează-i precum un piure, adaugă lapte până la omogenizare și aplică amestecul pe mâini. Masca se va lăsa să acționeze, până când simți că piureul se răcește. La final, se clătește cu apă călduță și se aplică o cremă hidratantă obișnuită, pentru un efect cât mai intens.


Această mască poate fi folosită și pentru picioare.

Masca hidratantă pentru mâini, cu avocado

Avocado este gustos, dar și hrănitor pentru piele – pe scurt, este un ingredient al frumuseții. Cu nutrienți binefăcători, pulpa fructului hidratează intensiv pielea, iar efectul este de durată.


Se amestecă într-un blender pulpa unui avocado copt cu 2 linguri de miere, 1 lingură de ulei de măsline și 2 de iaurt. Se aplică pe mâini și se acoperă cu mănuși de plastic, cele din cutiile de vopsea de păr. După 15 minute de acțiune a măștii, se clătește și se aplică o cremă hidratantă.

Mască hidratantă pentru mâini, cu ou și suc de lămâie

Este o mască excelentă pentru mâinile uscate și face minuni după călătorii sau în perioada sezonului rece.


Aceasta mască se prepară din 3 ingrediente: un ou, puțin suc de lămâie și ulei de măsline. Se amestecă cu mixerul într-un recipient, până se formează o cremă lichidă. Se aplică un strat consistent și se stă așa 15-20 de minute, după care se clătește cu apă călduță, apoi cu apă rece și se aplică, la fel, cremă hidratantă.

Mască hidratantă pentru mâini, cu morcovi

Bogați în nutrienți, vitamine și caroten, morcovii sunt baza unei măști eficiente pentru mâinile îmbătrânite.

Răzuiește un morcov și adaugă o lingură de iaurt și puțin ulei de măsline. Omogenizează cât mai bine cât de bine poți și aplică pasta formată pe mâini. Și pentru această mască se recomandă purtarea mănușilor de plastic. După 20 de minute se clătește și se aplică crema.

Mască hidratantă pentru mâini, cu miere și banană

Cu toate că sună precum un desert delicios, de această dată este vorba de o mască intens hidratantă pentru mâini foarte uscate.

Se pisează o banană coaptă cu puțină miere, până se obține o pastă groasă. Înainte de aplicare, spală-te pe mâini cu apă caldă pentru a deschide porii pielii, mai apoi masează-ți mâinile cu acest amestec și lasă-l să acționeze timp de 15 minute. Se clătește bine și se aplică crema.

CITEȘTE ȘI:

5 măști de față cu un ingredient minune care se află în casa ta, potrivit pentru acnee și alte afecțiuni ale pielii

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter