Actualitate

5 măști de față cu un ingredient minune care se află în casa ta, potrivit pentru acnee și alte afecțiuni ale pielii

Ingredientul care face minuni și pe care oricine îl are în bucătărie potrivit pentru tratamente de piele. Care este acesta?

5 măști de față cu un ingredient minune care se află în casa ta, potrivit pentru acnee și alte afecțiuni ale pielii 5 măști de față cu un ingredient minune care se află în casa ta, potrivit pentru acnee și alte afecțiuni ale pielii

 

 


Bicarbonatul de sodiu este un element comun în toate casele și este benefic pentru atât de multe lucruri, inclusiv pentru tratamente de piele. Acesta ajută la curățarea tenului de acnee, puncte negre sau pete. Elimină aspectul uleios al tenului și are efecte antiseptice și antiinflamatorii, exfoliază pielea și reduce cearcănele.

 


5 măști de față cu bicarbonat de sodiu

1.Masca de față cu bicarbonat de sodiu și ulei de cocos

Se amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu o linguriță de ulei de cocos și se masează bine pe față. Această mască de exfoliere se folosește o dată pe săptămână, iar tenul va deveni, în scurt timp, mai strălucitor și mai curat.


2.Masca de față cu bicarbonat de sodiu și apă minerală

Util pentru eliminarea punctelor negre este amestecul dintre bicarbonat și apa minerală. Se amestecă 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu cu apă minerală, până se formează o pastă. Aceasta se aplică în zonele cu puncte negre, se lasă până se usucă, după care se clătește bine.


Masca de față care te scapă de acnee

3.Masca de față cu bicarbonat și miere

Acest amestec este bun pentru problemele de acnee. Astfel, ai nevoie de 3-4 linguri de bicarbonat de sodiu, o lingură de miere și puțină apă. Ingredientele se amestecă bine, până la formarea unei paste ce se aplică pe ten. După ce masca s-a uscat, se îndepărtează prin clătire.


4.Masca de față cu bicarbonat de sodiu și ulei de măsline

Un alt ingredient sănătos pentru față este uleiul extravirgin de măsline. Acesta, în combinație cu bicarbonatul de sodiu, face minuni pentru curățarea tenului. Amestecul se masează cu atenție pe suprafața feței și la final se clătește bine.

5.Masca de față cu bicarbonat de sodiu și lămâie

Pentru a trata tenul gras, cu pete sau cu acnee, se amestecă 2 linguri de bicarbonat de sodiu cu o lingură de zeamă de lămâie, până la formarea unei paste. Această mască se aplică pe față și se lasă să acționeze în jur de 10-15 minute, iar la final se clătește cu apă călduță. Pentru a nu se usca foarte tare pe față, poți adăuga câteva picături de ulei de măsline.

CITEȘTE ȘI:

Masca perfectă pentru un păr sănătos. Ingredientele le găsești chiar la tine în bucătărie!

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter