Actualitate

Pistele cu sens unic de pe Dorobanților și Eroilor, contestate de bicicliștii clujeni

Pistele de biciclete de pe strada Dorobanților și Bulevardul Eroilor deranjează bicicliștii din Cluj, iar de mulți sunt chiar ignorate. Aceste marcaje cu sens unic coincid cu cele ale mașinilor, dar bicicliștii se deplasează oricum în ambele părți, nerespectându-le.

Pistele cu sens unic de pe Dorobanților și Eroilor Pistele cu sens unic de pe Dorobanților și Eroilor

 

 


Mai mulți clujeni au declarat pentru EBS Radio că nici nu au observat că aceste marcaje sunt cu sens unic și că nu consideră a fi un lucru normal. O altă persoană a evidențiat importanța acestei probleme, având în vedere că nu există pista pe un sens opus, sunt nevoiți să meargă pe același marcaj sau chiar pe stradă.

Un alt aspect deranjant al acestor piste este faptul că sunt foarte înguste, iar pe cealaltă parte lipsesc cu desăvârșire.


Autoritățile susțin că marcajele reprezintă măsuri de siguranță

Autoritățile din Cluj-Napoca au argumentat că aceste piste cu sens unic au fost realizate ca măsuri de siguranță. Totodată, susțin că bicicliștii pot merge pe trasee alternative.

„Dacă (bicicliștii, n.red.) vin pe contrasens există posibilitatea ca conducătorul auto să nu se asigure suficient de bine și să existe incidente. Pe de altă parte există între zona centrală și zona de Mărăști alte două alternative, pentru ambele sensuri. Este vorba de Bulevardul 21 Decembrie, unde avem bandă dedicată pentru mijloacele de transport în comun, bandă care poată să fie folosită și de către biciclete. Între Eroilor și Bulevardul 21 Decembrie sunt 100 de metri, sunt multe străzi care pot să facă legătura între Dorobanților sau Eroilor și 21 Decembrie”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea pentru EBS Radio.


O asociație de bicicliști din Cluj va face o solicitare la Primărie pentru a cere modificarea pistelor cu sens unic.

CITEȘTE ȘI:


Aproape 100 locuri de parcare pentru biciclete, inaugurate în parkingurile Băișoara și Primăverii

 

 


Cluj-Napoca, „bătută măr” de Timișoara la capitolul piste pentru biciclete

 

 

abonare newsletter