monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Aproape 100 locuri de parcare pentru biciclete, inaugurate în parkingurile Băișoara și Primăverii

Primăria Cluj-Napoca a inaugurat 96 de locuri de parcare pentru biciclete, proiect câștigător în cadrul procesului de Bugetare Participativă.

Aproape 100 locuri de parcare pentru biciclete, inaugurate în parkingurile Băișoara și Primăverii

În urma procedurii de licitație privind furnizarea și instalarea de adăposturi pentru biciclete în parkingurile Primăriei, a fost declarată câștigătoare societatea Sky Park Systems S.R.L., care a finalizat lucrările în data de 5 mai 2020.

Noile locuri de parcare pentru biciclete sunt dotate cu rasteluri mobile, sisteme de supraveghere video, sisteme de control pentru acces și închidere și au o capacitate de min. 48 locuri atât în parkingul Primăverii, cât și în parkingul Băișoara. De asemenea, proiectele de construcție pentru noile parkinguri din oraș (Primăverii nr. 8, Primăverii nr. 20 și Mogoșoaia nr. 9) au prevăzute astfel de adăposturi pentru biciclete.


„Direcția Primăriei Cluj-Napoca în ceea ce privește mobilitatea este una clară: promovarea și încurajarea utilizării în oraș a oricărui mijloc de transport nepoluant. Urmărim creșterea calității spațiului public pentru cei care aleg alternative la transportul cu mașina personală, pentru bicicliști și pietoni.” a declarat primarul  Emil Boc.

Valoarea de realizare a lucrărilor este de 190.400 lei TVA inclus.


Parcare cu abonament pentru biciclete

Noul regulament aflat în dezbatere publică stabiliște prevederi privind locurile de parcare pentru biciclete din parkingul Primăverii și parkingul Băișoara, după ce propunerea a fost votată de clujeni prin procesul de bugetare participativă. Locurile de parcare pentru bicilete vor fi supuse acelorași reguli ca și locurile pentru mașini, iar proprietarii vor putea plăti un abonament anual.

Documentul prevede că locurile de parcare pentru biciclete vor putea fi atribuite pe bază de abonament anual cu prioritate pentru persoanele fizice care au domiciliul stabil sau reședința în apropiere, în ordinea depunerii cererilor. Și în cazul bicicletelor este impusă o limită de maxim 2 locuri/proprietar și de cel mult 4 locuri pentru aceeași unitate locativă. Pentru anul în curs, costul unui abonament pentru parcare de biciclete este de 50 de lei pe an.

CITEȘTE ȘI


Un nou regulament pentru parcări a fost pus în dezbatere publică. NOILE PREVEDERI