Actualitate

Examenul de admitere la medicină susținut sub presiunea virusului. Ce reguli au fost nevoiți să respecte candidații?

În data de 25 și 26 iulie 2020 a avut loc examenul de admitere la Medicină și Medicină Dentară din cadrul UMF Iuliu Hațieganu, unde au fost respectate cu strictețe măsurile de siguranță impuse de autorități.

Susținerea examenului de admitere la medicină Susținerea examenului de admitere la medicină

La intrarea în spațiile universității, candidaților le-a fost luată temperatura și le-au fost puse la dispoziție dezinfectante pentru mâini. Purtarea măștii a fost obligatorie pe tot parcursul probei, iar distanțarea de 1,5 m a fost semnalizată prin marcaje și respectată.

Candidaților li s-a recomandat să respecte traseul marcat spre sala de examen și să nu se deplaseze în alte spații decât cele necesare pentru a nu crea disfuncționalități. La finalizarea examenului, candidații au fost obligați să părăsească clădirea.


Distanțarea candidaților a fost prioritară

Pentru respectarea distanțării sociale, examenul de admitere a fost susținut în 22 de săli și amfiteatre, unde au participat 1.000 de candidați.

„Măsurile de siguranță au fost respectate cu strictețe, astfel încât emoțiile constructive ale candidaților să fie canalizate doar către rezolvarea subiectelor de examen”, a fost scris astăzi pe pagina de Facebook UMF Iuliu Hațieganu, unde au fost postate și poze cu amenajarea sălilor, dar și cu distanțarea respectată de către candidați.


Citește și:

ADMITERE UMF Cluj 2020. Mai multe săli pentru candidați, ca să se respecte măsurile de distanțare

 


UMF a început testările pentru coronavirus. La Cluj sunt procesate 700 probe/zi

 

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter