Actualitate

Clujenii primesc ajutor pentru bone, dar bonele cu atestat nu sunt de găsit

Părinții copiilor care nu au prins loc la creșele de stat din Cluj-Napoca pot primi între 250 și 750 de lei pentru a-și plăti o bonă. Acest ajutor se aplică însă doar pentru bonele cu atestat, care sunt foarte greu de găsit.

Bonele cu atestat sunt greu de găsit Bonele cu atestat sunt greu de găsit

Primăria va da și în acest an bani pentru plata bonelor. Părinții copiilor care nu au prins loc la creșele de stat din Cluj-Napoca pot primi între 250 și 750 de lei pentru a-și plăti o bonă.

CITEȘTE ȘI:


Primăria va da și în acest an bani pentru plata bonelor. Află care sunt condițiile

Potrivit metodologiei elaborate de Direcția de Asistență Socială și Medicală (DASM) Cluj-Napoca, împreună cu Consiliul Local Cluj-Napoca, pot beneficia de ajutorul financiar familiile în care venitul pe membru nu depășește suma de 3.500 de lei net pe lună, pentru copiii sub 6 ani care nu sunt înscriși la creșă sau la grădiniță (publică sau privată).

Ajutorul financiar se acordă pentru fiecare copil de vârstă preșcolară, în funcție de nivelul veniturilor nete lunare pe membru de familie.


Bani doar pentru bonele cu diplomă

Legea spune că sprijinul financiar se acordă doar la angajarea bonelor cu diplomă. La nivel național, doar 60 de persoane îndeplinesc condiția, după ce au absovit cursuri de stat. Există însă și varianta privată. 

„Nimeni nu poate beneficia de sprijinul de ajutor de bone dacă nu are certificatul și atestatul dat de către autoritățile statului că acea persoană corespunde statutului de bonă”, a spus Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca.


Un curs particular durează, în medie, trei luni și costă până în 1.600 de lei. Pe la același prag se află și salariul cerut pentru un asemenea rol.

Anul trecut, agențiile pentru ocuparea forței de muncă din toată țara au acordat certificate pentru numai 60 de bone. Dincolo de acreditările venite și din mediul privat, mai există o problemă: cele mai multe doamne își iau documentele și pleacă în străinătate, unde salariile sunt mai bune.


CITEȘTE ȘI:

180 de locuri noi în creșele din Cluj, până în februarie 2021

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter