Educație

Primăria va da și în acest an bani pentru plata bonelor. Află care sunt condițiile

Părinții copiilor care nu au prins loc la creșele de stat din Cluj-Napoca pot primi între 250 și 750 de lei pentru a-și plăti o bonă.

Copii educatoare gradinita Copii educatoare gradinita

Primăria va da și în acest an bani pentru plata bonelor

Părinții copiilor care nu au prins loc la creșele de stat din Cluj-Napoca pot primi între 250 și 750 de lei pentru a-și plăti o bonă.


„În ședința de Consiliu local din data de 18 Iunie 2020 se va dezbate și aproba un proiect de hotărâre de consiliu local pentru acordarea unui sprijin financiar la plata bonelor”, a declarat primarul Emil Boc.

Potrivit metodologiei elaborate de Direcția de Asistență Socială și Medicală (DASM) Cluj-Napoca, împreună cu Consiliul Local Cluj-Napoca, pot beneficia de ajutorul financiar familiile în care venitul pe membru nu depășește suma de 3.500 de lei net pe lună, pentru copiii sub 6 ani care nu sunt înscriși la creșă sau la grădiniță (publică sau privată).


Ajutorul financiar se acordă pentru fiecare copil de vârstă preșcolară, în funcție de nivelul veniturilor nete lunare pe membru de familie.

CITEȘTE ȘI:


„Ajutor pentru bonă” de până la 710 lei/lună pentru copiii care nu prind loc în creșă. Metodologia, în dezbatere publică

 

Beneficiază de ajutor doar părinții cu locuri de muncă

O condiție obligatorie pentru acordarea ajutorului este ca beneficiarul să fie cetățean român cu domiciliul în Cluj-Napoca ori cetățean al altui stat cu domiciliul stabilit în România. De asemenea, persoanele care solicită sprijin financiar trebuie să fie angajate cu contract individual de muncă ori în baza unui raport de serviciu, desfășoară activități independente, obțin venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură sau piscicultură ori exercită o funcție de demintate publică sau asimilată.


CITEȘTE ȘI:

Cum se pregătește Clujul pentru deschiderea creșelor și grădinițelor?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter