Actualitate

GOTO Parking nu renunță la parcarea de la Aeroport. A atacat decizia CJ de a ceda Aeroportului administrarea parcării

Consiliul Județean Cluj a aprobat, în ședința din 28 mai, o hotărâre privind darea în administrarea Aeroportului Cluj a zonei de vest a parcării. GOTO Parking a cerut în instanță suspendarea parțială a hotărârii, susținând că terenul se află în administrarea sa.

GOTO Parking nu renunță la parcarea de la Aeroport. A atacat decizia CJ de a ceda Aeroportului administrarea parcării. GOTO Parking nu renunță la parcarea de la Aeroport. A atacat decizia CJ de a ceda Aeroportului administrarea parcării.

Firma GOTO Parking a depus o cerere de suspendare la Tribunalul București a Hotărârii nr. 113 din 28 mai 2020, arătând că executarea hotărârii ar atrage diminuarea semnificativă a veniturilor firmei, care ar duce la imposibilitatea continuării activității.

Firma susține că, prin hotărârea din mai 2020, Consiliul Județean transmite în administrarea Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj un număr de 287 de locuri de parcare administrate de GOTO Parking în baza contractului de delegație semnat cu CJ Cluj în 2010. Reprezentanții GOTO Parking mai arată că, odată cu încheierea contractului de predare-primire a imobilelor, firma va înregistra o scădere cu 55,83% din veniturile încasate din activitatea prestată la aeroport.


„Anterior adoptării hotărârii atacate, subsrisa exploatam un număr de 614 locuri de parcare, din care un număr de 287 locuri de parcare se află amplasate pe suprafața de teren care a fost transmisă în administrarea Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj. Subliniem încă o dată faptul că, din numărul locurilor de parcare administrate, un număr de 100 de locuri de parcare sunt date în folosință cu titlul gratuit Aeroportului. (...) Din 514 locuri de parcare pe care le administrăm în prezent, GOTO Parking va rămâne cu 336 locuri de parcare”, arată reprezentanții firmei în cererea depusă la Tribunalul București.

CJ susține că GOTO Parking a administrat locurile ilegal

De cealaltă parte, Consiliul Județean susține că locurile de parcare aferente terenului liber de construcții destinat viitorei parcări etajate au fost exploatate în mod ilegal de GOTO Parking, după pronunțarea Deciziei 4497/2018 a Curții de Apel Cluj, prin care era reziliat contractul pentru parkingul supraetajat și pentru hotelul de 4 stele, rămânând în vigoare din contractul de concesiune nr. 29/17.08.2010 doar partea din contract cu privire la parcarea de la sol.


„În concluzie, este evident faptul că amplasamentul pe care urma a se realiza parking-ul auto etajat nu a fost predat către UTI(numit în prezent GOTO Parking - n.red.)”, se arată în referatul de aprobare a hotărârii CJ.

Amintim cu această ocazie că reprezentanţii firmei GOTO Parking au solicitat, în 2016, rezilierea parțială a contractului de concesiune din cauza faptului că amplasamentele necesare pentru construcția parkingului supraetajat şi a hotelului de 4 stele nu au fost predate timp de mai bine de cinci ani de la data semnării contractului. Aceștia susțin că, în ceea ce privește contractul de concesiune al parcării, acesta este "în continuare în vigoare", fiind reziliat exclusiv în ceea ce priveşte obligaţia de construire a parkingului etajat şi a hotelului de 4 stele în perimetrul Aeroportului.


Aeroportul susține că CJ Cluj nu a luat măsuri

Reprezentanții Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj arată că, deși Consiliul Județean susține că terenul situat în partea de vest a parcării, pe care trebuia construit parkingul etajat, este exploatat ilegal de către GOTO Parking, deoarece nu a fost niciodată predat acestuia, nu a luat măsurile necesare pentru stoparea exploatării ilegale și pentru recuperarea prejudiciului creat.

„Referatul de aprobare a proiectului de hotărâre privind trecerea unor imobile din administrarea Consiliului Judeţean Cluj în administrarea RA Aeroportul Internaţional  Avram Iancu Cluj nu prezintă adevărul cu privire la modul în care s-a derulat contractul de concesiune lucrări publice nr. 29/17.08.2010, deoarece informațiile sunt prezentate trunchiat și pentru a favoriza concedentul, respectiv Consiliul Județean Cluj, dar în realitate chiar Consiliul Județean Cluj nu și-a îndeplinit cu bună credință obligațiile contractuale”, se arată într-o adresă a Aeroportului. 


CITEȘTE ȘI 

Adio parcare şi hotel la Aeroportul Cluj? UTI renunţă să le mai construiască

Ultimele Stiri
abonare newsletter