Actualitate

Amenzi rutiere. Unde putem plăti amenzile de circulație în Cluj-Napoca

Amenzile rutiere se pot achita la jumătate din valoarea maximă în 15 zile de la prescrierea lor. Amenzile nu mai pot fi plătite pe loc agenților de circulație. Iată unde putem să plătim amenzile în Cluj-Napoca.

Amenzi rutiere. Unde putem plăti amenzile de circulație în Cluj-Napoca Amenzi rutiere. Unde putem plăti amenzile de circulație în Cluj-Napoca

În 2018, Legea 203 a fost modificată în ceea ce privește eficientizarea plății amenzilor rutiere. Astfel, în urma modificărilor a fost prelungit termenul grație de la 48 de ore la 15 zile, dar și locurile unde se pot achita contravențiile rutiere.

Amenzile se pot plăti online sau numerar

„Achitarea în numerar a amenzilor contravenționale se poate face la orice unitate a Trezoreriei Statului, la casieriile unităților / subdiviziunilor administrativ-teritoriale sau la alte entități care se stabilesc prin normele de aplicare a prezentei legi, indiferent de domiciliul persoanei fizice", conform legii.


Amenzile se pot plăti în două conturi

Sancțiunile aplicate se plătesc în două conturi, unul pentru cei care au domiciliu în România și unul pentru cei din afara țării.

 „Contul unic aferent amenzilor contravenționale aplicate persoanelor fizice cu domiciliu în România” (contul 50.09.01);
„Contul unic aferent amenzilor contravenționale aplicate persoanelor fizice fără domiciliu în România” (contul 50.09.02).


Unde se pot plăti amenzile de circulație în Cluj-Napoca

Una dintre modalitățile de plată este la caseria unei trezorerii sau la casieriile administrațiilor locale (taxe și impozite) sau plata la oficiile poștale.

Amenzile de circulație se pot achita și pe platforma online ghiseul.ro sau pe site-ul primăriei care poate fi accesat aici.


Citește și:

Plouă cu amenzi la Cluj. Sute de persoane au încălcat ordonanțele militare

 


Clujenii nu stau acasă! 14 amenzi date de polițiști în Cheile Turzii

Ultimele Stiri
abonare newsletter