Actualitate

2-0 pentru Tămaș în războiul cu Tișe. Tribunalul Cluj a respins decizia prin care fostul șef DGASPC a fost demis

Tribunalul Cluj a respins decizia Consiliului Județean prin care șeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială si Protecţie a Copilului (DGASPC) Cluj, Daniel Tămaș a fost demis, pe baza unui calificativ profesional „nesatisfăcător”.

2-0 pentru Tămaș în războiul cu Tișe. Tribunalul Cluj a respins decizia prin care fostul șef DGASPC a fost demis 2-0 pentru Tămaș în războiul cu Tișe. Tribunalul Cluj a respins decizia prin care fostul șef DGASPC a fost demis

Directorul DGASPC Cluj, Daniel Tămaș, a fost eliberat din funcție de Consiliul Județean Cluj, în urmă cu o lună, după o evaluare a activității pe anul 2019. Acesta a primit calificativul "nesatisfăcător". Atunci, Tămaș declara, pentru Monitorul de Cluj, că va contesta decizia în instanță, lucru care s-a și întâmplat. Astfel, recent, șeful demis al DGASPC Cluj a anunțat că instanța i-a dat câștig de cauză.

„(...) DIN NOU instanța mi-a dat câștig de cauză. Ieri, Tribunalul Cluj a respins decizia prin care, de curând, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, m-a demis din funcția de director general al DGASPC, invocând calificativul profesional de nesatisfăcător. Desigur, CJ Cluj are drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. În orice caz, decizia de ieri a instanței generează o jurisprudență deloc de neglijat, care arată cum nu se poate mai clar că președintele CJ și apropiații săi, în special versatul și „experimentatul” șef al Corpului de Control al CJ, Călin Cotârlă, recidivează fără jenă și fără niciun fel de etică sau cenzură morală în a mă hărțui neîncetat, sperând că vor putea pune mâna pe funcția de director general al DGASPC Cluj”, a scris Daniel Tămaș pe pagina sa de Facebook.


Conflict vechi din 2016

În 2017, Curtea Constituțională a fost cea care a tranșat conflictul dintre preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, şi directorul DGASPC Cluj, Daniel Tămaş. În martie 2016, consilierii judeţeni votau un proiect de hotărâre prin care Tămaş ar fi urmat să fie eliberat din funcţia de conducere de director general al DGASPC Cluj „pentru incompetenţa profesională”, ca urmare a obţinerii calificativului „nesatisfăcător” la evaluarea performanţelor profesionale individuale pe anul 2016.

Curtea Constituțională a decis atunci că președintele Consiliului Județean Cluj Alin Tișe nu avea nicio competență să îi evalueze performanțele profesionale ale lui Tămaș. În urma deciziei Curții Constituționale, forul județean era obligat să abroge regulamentului privind evaluarea performanțelor profesionale individuale ale conducătorilor instituțiilor publice aflate în subordine, dar și mai multe hotărâri care îl priveau pe directorul  DGASPC Cluj.


Aceeași situație s-a repetat în luna aprilie a acestui an: Tămaș a fost chemat la Consiliul Județean pentru evaluare, în cadrul căreia a obținut un punctaj de 1,16, pe o scară de la 1 la 5, fiind ulterior demis din funcția de director al DGASPC.

Tămaș îi cere demisia lui Tișe

Daniel Tămaș cere acum demisia președintelui Consiliului Județean, Alin Tișe: „Mă simt îndreptățit (din nou) să cer demisia președintelui CJ, dar ar fi deja repetitiv, însă știu că nota de plată va veni la un moment dat. Astfel de personaje nu fac altceva decât să-i sfideze pe cei care le-au acordat prin vot încrederea lor, imaginându-și că puterea este o condiție eternă. Cred că domnul Tișe a demonstrat că singurul lucru pe care poate și știe să-l facă cu această putere este să elimine din jur pe oricine i-ar putea încurca agenda personală meschină, folosindu-se de orice mijloace. Mă bucur totuși că s-a împiedicat puțin de mine, deși nu cred că are suplețea cognitivă să înțeleagă implicațiile situației”.


CITEȘTE ȘI

Directorul DGASPC Cluj, DEMIS de Consiliul Județean! Tămaș: „O mascaradă marca Alin Tișe”. CJ: „Curtea de Conturi arată mai multe ilegalități”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter