Actualitate

VIDEO. Încă un nou tramvai a sosit la Cluj. În total vor circula 12 prin oraș până la sfârșitul anului

Încă unul dintre cele 12 tramvaie achiziționate de Primăria Cluj-Napoca de la Astra Arad a fost livrat în urmă cu două zile.

VIDEO. Încă un nou tramvai a sosit la Cluj. În total 11 vor circula până la sfârșitul anului prin oraș

Tramvaiele au fost achiziționate de Primăria Municipiului Cluj-Napoca printr-un proiect pe fonduri europene, urmând ca în cursul acestui an, alte 11 tramvaie Astra Arad să ajungă la Cluj. Prețul unui tramvai se ridică la circa 1,95 milioane de euro.

În momentul de față, flota de mijloace de transport ale municipiului Cluj-Napoca cuprinde 29 de tramvaie, dintre care 4 sunt noi.


La începutul acestui an, municipalitatea clujeană anunța urmează să ajungă la Cluj 12 tramvaie și anul următor încă 12.

„În acest moment avem 35 de proiecte semnate pe fonduri europene, din care avem 100 de milioane de euro alocate pentru modernizarea transportului în comun. Două dintre proiecte au fost deja finalizate și mă refer la achiziția a 30 de autobuze electrice cu o finanțare de 98% din fonduri europene și achiziția a 50 de troleibuze. Anul acesta urmează să ajungă la Cluj 12 tramvaie și anul următor încă 12, contractele de furnizare fiind deja semnate. Această componentă de mobilitate este una dintre cele mai importante linii de finanțare a UE pe programul 2014-2020”, a spus Ovidiu Cîmpean, director de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.


CITEȘTE ȘI:

Primul tramvai Astra a ajuns la Cluj! Alte 11 vor fi livrate în cursul anului

 

Clujul, codaș la tramvaie. Tramvaiele au fost puse în circulație în 1987, cu 100 de ani mai târziu față de celelalte orașe

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter