Actualitate

Șoferi FĂRĂ PERMIS, BĂUȚI sau cu mașina NEÎNMATRICULATĂ, pe drumurile Clujului de Paști

Polițiștii clujeni au oprit în trafic mai mulți șoferi care au încălcat prevederile codului penal, în perioada Sărbătorilor Pascale.

Șoferi FĂRĂ PERMIS, BĂUȚI sau cu mașina NEÎNMATRICULATĂ, pe drumurile Clujului de Paști Șoferi FĂRĂ PERMIS, BĂUȚI sau cu mașina NEÎNMATRICULATĂ, pe drumurile Clujului de Paști

Conducătorii de mașini neînmatriculate, aflați sub influența alcoolului sau care nu dețin permis le-au dat bătăi de cap polițiștilor din județul Cluj în perioada sărbătorilor. Zeci de șoferi au fost sancționați pentru comiterea unor infracțiuni rutiere, în ultimele zile.

Șoferi fără permis, au ieșit la plimbare pe străzile din Cluj

În data de 20 aprilie, poliţiştii au depistat un bărbat de 36 ani, din comuna Tritenii de Jos, în timp ce se deplasa în localitatea Tritenii de Sus, cu o mașină neînmatriculată și fără a deține permis de conducere. Totodată, acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii l-au testat pe cel în cauză cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de peste 1.10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la o unitatea medicală în vederea recoltării probelor biologice.


De asemenea, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla au oprit luni un șofer de 51 de ani, din comuna Sic, judeţul Cluj, în timp ce se deplasa pe o stradă din localitatea Sic, având dreptul de a conduce suspendat. 

În acceași zi, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Gherla, Secția 7 Poliție Rurală au depistat un conducător auto, în vârstă de 40 de ani, din comuna Bonţida, în timp ce se deplasa pe strada Florilor din satul Bonţida, deşi nu deţinea permis de conducere. Poliţiştii l-au testat pe acesta cu aparatul etilotest, reieşind o concentrație de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. În baza celor constatate, conducătorul auto a fost condus la o unitatea medicală în vederea recoltării probelor biologice.


În prima zi de Paști, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au oprit în trafic un șofer de 24 de ani, din municipiului Cluj-Napoca, în timp ce se deplasa pe strada Tăietura Turcului din municipiu, deși nu deținea permis de conducere.

De asemenea, duminică, poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii au depistat o șoferiță de 18 ani, din comuna Reteag, judeţul Bistriţa-Năsăud, care se deplasa pe strada Iancu Jianu, din municipiul Câmpia Turzii, deşi nu deţinea permis de conducere. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că autoturismul i-a fost încredinţat spre a fi condus de către un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din comuna Lunca Mureş, judeţul Alba.


Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca - Secţia 2 Poliţie Rurală Apahida au tras pe dreapta duminică un conducător auto de 25 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care se deplasa pe strada Someş, din localitatea Apahida, deşi nu deţinea permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, reieşind o concentraţie de peste 0.45 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.

Polițiștii desfășoară cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunilor rutiere prevăzute şi pedepsite de Codul Penal, în cazul fiecărui șofer amintit.


Polițiștii "i-au taxat" pe șoferii băuți

În 20 aprilie, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Dej au depistat un șofer aflat sub influența alcoolului. Cel în cauză - un bărbat de 33 de ani, din comuna Jichișu de Jos, județul Cluj - a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale, pe strada Crângului din municipiu Dej.  În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de peste 1.05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la unitatea medicală în vederea recoltării probelor biologice. În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

În aceeași zi, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida au tras pe dreapta un de 36 de ani, din municipiul Cluj-Napoca în timp ce se deplasa în interiorul localității Apahida, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii l-au testat pe șofer cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice.


Și în cazul celor doi șoferi se efectuează cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Prinși în timp ce au ieșit la furat

În Vinerea Mare, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești au depistat un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din comuna Florești, ce se deplasa cu mașina pe strada Pădurii, din localitate, deși nu deținea permis de conducere.

În urma verificărilor, în interiorul autoturismului polițiștii au găsit 17 stâlpi metalici, despre care bărbatul de 39 de ani și pasagerul în vârstă de 17 ani au relatat că i-au sustras dintr-un șantier de construcții de pe raza localității Florești, cu scopul valorificării acestora.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt calificat, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

CITEȘTE ȘI

S-au găsit plimbăreți și de Paști. Amenzi de peste 300.000 lei pentru cei cu chef de ieșit

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter