Actualitate

Un român aflat la cules de sparanghel în Germania a murit din cauza infecției cu noul coronavirus

Un cetățean român plecat în Germania la cules sparanghel a murit în urma infectării cu noul coronavirus.

Un român aflat la cules de sparanghel în Germania a murit din cauza infecției cu noul coronavirus

Victima, în vârstă de 57 de ani, a fost găsită decedată în casă, în data de 11 aprilie, a confirmat și Ministerul de interne din Stuttgard, informează Der Spiegel.

Muncitorul sezonier român lucra la o fermă din Bad Korzingen, la sud-vest de Freiburg, unde culegea sparanghel. Înainte de deces, bărbatul ar fi prezentat câteva simptome similare unei răceli: tuse seacă și nas înfundat. După confirmarea infectării cu coronavirus, Departamentul de Sănătate al districtului Breisgau-Hochschwarzwald a luat măsuri pentru a preveni răspândirea virusului în rândul celorlalţi angajaţi.


Decesul a fost confirmat de MAE de la București, care menţionează că cetăţeanul român se afla în Republica Federală Germania din luna martie, activând ca lucrător sezonier. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că reprezentanţii Consulatului General la Stuttgart sunt în legătură cu membrii familiei cetăţeanului român și acordă asistență inclusiv pentru demersurile de repatriere.

"Reprezentanţii Consulatului General la Stuttgart sunt în legătură cu membrii familiei cetăţeanului român decedat şi acordă asistenţă, inclusiv pentru demersurile de repatriere a trupului neînsufleţit, în limita competenţelor legale şi cu respectarea legislaţiei statului de reşedinţă", arată MAE.


Cererea pentru lucrătorii sezonieri este mare în Germania, în special în cazul recoltelor de sparanghel aflate acum în plină dezvoltare. Companiile de fructe, legume şi vinicultură caută urgent mână de lucru.

Citește și:


 

4 curse charter zboară mâine de la Cluj spre „țara sparanghelului“

 


Condiții INUMANE pentru muncitorii români plecați „la sparanghel“ în Germania: incertitudine, BANI PUȚINI și IZOLARE. Dacă se îmbolnăvesc POT FI TRIMIȘI ACASĂ!

 

Un charter plin de români va ateriza în Marea Britanie. Merg să muncescă la fermele englezești

 


 

abonare newsletter