Actualitate

Dispozitive cu dezinfectant, în toate stațiile de autobuz și în piețele din Cluj

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat că vor fi amplasate dispozitive cu dezinfectant în toate stațiile de autobuz din oraș, dar și în piețele agroalimentare.

Dispozitive cu dezinfectant urmează să fie montate în stațiile de autobuz și în piețe Dispozitive cu dezinfectant urmează să fie montate în stațiile de autobuz și în piețe

Dispozitivele au fost montate deja în cele mai aglomerate 15 stații din oraș și continuă în toate celelalte, dar și în piețele agroalimentare administrate de consiliul local.

"Domnul viceprimar Tarcea coordonează un proiect prin care, suplimentare față de ce am decis în ședința de consiliu, vizează amplasarea de dispozitive cu dezinfectant în stațiile de transport în comun și în piețele din municipiul Cluj-Napoca. Deocamndată au fost amplasate în primele 15 stații de autobuz, cele mai aglomerate din oraș și la locațiile din piețele unicipiului Cluj-Napoca, astfel încât oamenii, când sunt în stații de transport în comun, în locuri aglomerate, să aibă această posibilitate de a-și dezinfecta mâinile", a declarat Emil Boc.


Stațiile CTP Cluj-Napoca în care clujenii pot găsi noile dispensere cu soluție dezinfectantă:

- Expo Transilvania - str. Aurel Vlaicu


- Arte Plastice - str.Aurel Vlaicu

- Mareșal Constantin Prezan - str. Aurel Vlaicu


- Crinului - B-dul 21 Decembrie 1989

- Piața Mărăști - B-dul 21 Decembrie 1989


- Memorandumului Nord - str.Memorandumului

- Memorandumului Sud - Str.Memorandumului


- Spitalul de Copii - Calea Moților

- Piața Flora - Calea Florești

- Bucium - str. Bucium

- Minerva - str. Primăverii

- Izlazului -str. Izlazului

- Teatru - Piața Ștefan cel Mare

- Piața Gării - str. Piața Gării

- Piața Gării Noi - peron - str.Piața Gării

Piețele agroalimentare în care au fost amplasate dispensere pentru dezinfectarea mâinilor:

- Piața Flora - Aleea Padin

- Piața Grigorescu - str. Mirăslău

- Piața Hermes - str. Albac

- Piața Ira - str. Dâmboviței

- Piața Zorilor - str. Pasteur

În perioada următoare vor fi amplasate astfel de dispensere și în alte stații CTP.

De asemenea, până acum au fost montate 130 dispensere cu soluție dezinfectantă la blocurile mari din cartierele Mănăștur și Mărăști.

Purtarea măștilor, doar ca recomandare

Edilul clujean a reiterat faptul că purtarea măștilor de protecție în spațiul public va rămâne doar o recomandare, întrucât nu poate fi insituită obligativitatea, în condițiile în care acestea încă lipsesc din farmacii. Aminitm că ieri, prefectul Clujului, Mircea Abrudean, declara că va propune Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe să facă obligatorie purtarea de măști, eșarfe sau fulare care să acopere nasul și gura, însă la scurt timp și-a schimbat declarația, arătând că acest lucru poate fi reglementat doar prin ordonanță militară.

"Rămânem și noi cu recomandarea, fără a fi obligativitate, de purtare a măștilor sau a oricârei forme de protecție în spațiul public. Am considerat că este bine deocamdată să facem apel la conștiința fiecăruia de a-și pune o eșarfă sau o mască atunci când intră într-un spațiu public, fără a institui o obligativitate și o amendă, pentru că atâta vreme cât nu există încă pe piață suficiente măști, nu poți să impui o amendă, pentru că cetățeanul nu are nicio vină", a arătat primarul Clujului.

Citește și

O armată de oameni a pornit la dezinfectat blocurile din Cluj-Napoca. Care este ordinea?

 

Mijloacele de transport în comun din Cluj, DEZINFECTATE după fiecare ciclu de călătorie

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter