Actualitate

EXCLUSIV. Pacientă infectată cu coronavirus, în stare gravă la Cluj! A infectat personalul medical din ATI?

O pacientă cu coronavirus a ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca după ce s-a prezentat la Spitalul Orășenesc Huedin cu simptome severe de coronavirus.

EXCLUSIV. Pacientă infectată cu coronavirus, în stare gravă la Cluj! A infectat personalul medical din ATI? EXCLUSIV. Pacientă infectată cu coronavirus, în stare gravă la Cluj! A infectat personalul medical din ATI?

În noaptea de vineri spre sâmbătă, la spitalul din Huedin s-a internat o pacientă cu probleme respiratorii severe, saturație foarte mică de oxigen, pe secția ATI. A fost trimisă sâmbătă la Cluj-Napoca și a fost depistată pozitiv cu COVID-19.

Pacienta a intrat în contact cu medicul de gardă pe ATI, în acea noapte un chirurg, și cu asistentele de pe ATI. Acum, cadrele medicale de la spitalul Huedin își pun problema dacă au fost infectate și dacă își pot continua activitatea.


Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat a declarat că vor fi testați doar contacții direcți, însă nu și contacții contacților. Aceștia vor fi testați numai dacă contacții ies pozitiv la testare. Problema este că spitalul nu are un personal numeros, deci un număr mai mare de angajați scoși din program ar îngreuna activitatea.

CITEȘTE ȘI: Medici și infirmieri de la Spitalul din Huedin, în carantină, după ce au intrat în contact cu un pacient pozitiv COVID-19

Ultimele Stiri
abonare newsletter