Actualitate

Medici și infirmieri de la Spitalul din Huedin, în carantină, după ce au intrat în contact cu un pacient pozitiv COVID-19

Mai multe cadre medicale se află în carantină în Spitalul Orășenesc Huedin, după ce un pacient, confirmat ulterior cu coronavirus, a fost trimis acolo de către Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din Cluj-Napoca.

Cadrele UPU au trimis, în cursul zilei de vineri, un pacient pentru internare la Spitalul din Huedin, cu scopul de a elibera locurile din spital destinate urgențelor. La o zi după internare, medicii de la Huedin au sesizat că starea pacientului se înrăutățește, aceștia suspectând că ar putea fi infectat cu coronavirus. Pacientul a fost retrimis la UPU Cluj-Napoca pentru testare, fiind confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

Luni, Direcția de Sănătate Publică Cluj a constatat, în urma investigațiilor de la Huedin, că nouă persoane au avut contact direct cu pacientul infectat: trei medici, trei infirmiere și trei asistenți. Cadrele medicale au rămas în carantină la spital, fiind așteptate rezultatele testelor acestora.


Reamintim că Monitorul de Cluj a semnalat încă de luni că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la spitalul din Huedin s-a internat o pacientă cu probleme respiratorii severe, saturație foarte mică de oxigen, pe secția ATI. A fost trimisă sâmbătă la Cluj-Napoca și a fost depistată pozitiv cu COVID-19.

Pacienta a intrat în contact cu medicul de gardă pe ATI, în acea noapte un chirurg, și cu asistentele de pe ATI. Acum, cadrele medicale de la spitalul Huedin stau cu sufletul la gură și își pun problema dacă au fost infectate, respectiv dacă își pot continua activitatea.


Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat a declarat că vor fi testați doar contacții direcți, însă nu și contacții contacților. Aceștia vor fi testați numai dacă contacții ies pozitiv la testare. Problema este că spitalul nu are un personal numeros, deci un număr mai mare de angajați scoși din program ar îngreuna activitatea.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. Pacientă infectată cu coronavirus, în stare gravă la Cluj! A infectat personalul medical din ATI?

Ultimele Stiri
abonare newsletter