Actualitate

Deputat clujean, scrisoare către Biblioteca Cetrală Universitară: „STOP fasciștilor în instituțiile publice!”

Deputatul clujean Adrian Dohotaru cere anularea unui eveniment care va avea loc la Biblioteca Centrală Universitară din Cluj-Napoca.

Biblioteca Centrala Universitara Biblioteca Centrala Universitara

Deputatul clujean Adrian Dohotaru cere anularea unui eveniment care va avea loc la Biblioteca Centrală Universitară din Cluj-Napoca pe motiv că este se va face propagandă de către organizații de extremă dreapta.

„Organizațiile de extremă dreaptă nu au dreptul să facă propagandă la Biblioteca Centrală Universitară. Cer anularea evenimentului „Amintiri din detenția comunistă” de luni, 9 martie, pe motiv că cele două grupuri organizatoare „Camarazii” și „Rădăcina” sunt de extremă dreapta. În mesajele de pe pagina de facebook, dânșii proliferează mesaje rasiste, naționaliste, xenofobe, împotriva drepturilor femeii etc”, a transmis deputatul într-o scrisoare deschisă către conducerea BCU Cluj.


Adrian Dohotaru a explicat că o organizație care îndeamnă la ură nu ar trebui să poată organiza evenimente în instituții publice.

„O grupare care proslăvește explicit pe Ionel Moța și Vasile Marin, lideri legionari și fasciști notorii, nu poate organiza evenimente într-o bibliotecă publică. O organizație care îndeamnă la ură împotriva imigranților, împotriva Vestului presupus decadent și care, pasămite, nu mai permite rostirea unor „termeni inofensivi precum patrie, tată, mamă”, din cauza marxismului, o grupare care echivalează feminismul cu comunismul stalinist și deplânge legalizarea avorturilor, nu are dreptul să se își propage mesajele într-o instituție publică de cultură. De asemenea, solicit ca BCU să nu mai găzduiască pe culoarele bibliotecii materialele de propagandă lăsate de persoanele care protestează împotriva avortului lângă instituție. Am citit zeci de cărți despre chinurile îndurate de atâția oameni în închisorile comuniste, am respect, dacă a fost pentru o cauză justă, pentru suferința lor (ca și pentru cei care au suferit din cauza unor regimuri fasciste sau capitaliste), dar acest lucru nu trebuie să fie un pretext pentru răspândirea mesajelor de extremă dreaptă. Sunt utilizator al bibliotecii de peste 15 ani și crezul meu e că o astfel de instituție trebuie să promoveze cunoașterea și dezbaterea onestă de idei, nu un mesaj al urii, de aceea evenimentul trebuie anulat”, a transmis Dohotaru.

Ultimele Stiri
abonare newsletter