Actualitate

Sala Polivalentă, la 5 ani de la inaugurare: 500 de evenimente și 3,5 milioane de spectatori

Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca a împlinit 5 ani de existență.

Sala Polivalentă, la 5 ani de la inaugurare: 500 de evenimente și 3,5 milioane de spectatori, sursă foto: captură video Facebook Emil Boc Sala Polivalentă, la 5 ani de la inaugurare: 500 de evenimente și 3,5 milioane de spectatori, sursă foto: captură video Facebook Emil Boc

Au trecut deja cinci ani de când Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, o investiție de peste 70 de milioane de lei, a fost inaugurată oficial. Panglica inaugurală a fost tăiată de campionii sportului clujean, printre care fostul tenisman Ciprian Porumb, Mircea Barna, sportiv cu 50 de selecţii în naţionala de baschet a României, Zörgő Éva, multiplă campioană la atletism, Remus Câmpeanu, legenda vie a Universității Cluj, respectiv Simona Richter, medaliată cu bronz la judo la JO 2000.

„Sala Polivalentă BTarena Cluj-Napoca a adus Clujului statutul de capitală a sportului românesc și oraș de referință european în tot ce înseamnă evenimente culturale și artistice. Mii de clujeni s-au bucurat aici de evenimente sportive de marcă și de artiști minunați. Dragi clujeni, vă mulțumesc și cu această ocazie – numai prin efortul dumneavoastră a fost posibilă realizarea acestei săli, precum și alte investiții dedicate culturii, sportului și unui timp liber de calitate”, a precizat primarul Emil Boc, la cinci ani după inaugurarea sălii.


Sala Polivalentă a fost gazda unor competiții de mare anvergură, printre care meciuri internaționale de baschet, handbal sau tenis, dar și întreceri internaționale, precum EuroBasket 2017, Campionatul European de Gimnastică 2018, Campionatul Mondial de Futnet 2018 sau „World Challenge Cup”-ul de gimnastică ritmică din 2019.

De asemenea, pe lângă scena amplasată anual cu prilejul Festivalului UNTOLD, Sala Polivalentă BT Arena a găzduit concerte impresionante de-a lungul celor cinci ani, de la serile de nostalgie We Love Retro și Discoteca `80, până la nume uriașe ale muzicii, precum James Blunt, Eros Ramazzotti, Tom Jones, Enrique Iglesias, Andre Rieu (de patru ori consecutiv), BZN, Bryan Adams și mulți alții.


Vă reamintim că Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost în pierdere din 2014, de când a fost înființată, până anul trecut, când a înregistrat un profit net de 1,6 milioane lei. De asemenea, în primele luni ale anului 2019, societatea care se află în subordinea municipalității este pe profit, care a crescut și el față de prima estimare. Conform conducerii Sălii Polivalente, creșterea veniturilor totale ale anului curent se datorează atragerii unui număr mai mare de parteneri pentru organizarea de evenimente.

Ultimele Stiri
abonare newsletter