Actualitate

Sosesc troleibuzele nou-nouțe la Cluj-Napoca!

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Oláh Emese a anunțat sosirea noilor mijloace de transport în comun în oraș.

Sosesc troleibuzele nou-nouțe la Cluj-Napoca! Sosesc troleibuzele nou-nouțe la Cluj-Napoca!

„Noi troleibuze au ajuns la Cluj-Napoca!”, este mesajul viceprimarului, însoțit de o fotografie cu un troleibuz nou-nouț marca Solaris, așezat pe platforma unui camion. La mijlocul lunii trecute, primarul Emil Boc a precizat că mai urmează să fie achiziționate 50 de troleibuze și 24 de tramvaie pentru transportul comun în Cluj-Napoca.

În septembrie, Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca a pus în circulație 20 de autobuze electrice noi, care circulă pe liniile 47, 44, 24, 33, 32 și 30. Acestea erau restul celor 41 de autobuze electrice pe care municipalitatea a anunțat că le va achiziționa în 2019. 11 au fost achiziționate din fonduri elvețiene, iar restul de 30 au fost cumpărate prin fonduri UE.


Liviu Neag, directorul CTP Cluj-Napoca a subliniat că ținta Companiei este să ajungă „aproape” de 100% transport nepoluant. „Din 410 mijloace de transport pe care le avem la ora actuală în oraș, 250 sunt pe combustibil, iar 160 sunt total nepoluante. Procentul este apropiat de 50% nepoluant”, a precizat Neag.

Ultimele Stiri
abonare newsletter