Actualitate

Spectacol feminist rom contemporan la Teatrul Maghiar

Cel mai nou spectacol Giuvlipen va avea loc sâmbătă, 28 septembrie, ora 20.00 la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca. Evenimentul face parte din festivalul Zilele Clujului și are intrarea liberă.

Giuvlipen împreună cu regizorul și dramaturgul Bogdan Georgescu vă prezintă un spectacol curajos și seducător, care deconstruiește tiparele teatrale clasice și chestionează printr-un discurs performativ cum structurile sociale și politice ne influențează viața privată.

Când lumea e o scenă în care retorica nesiguranței și a fricii ne modelează din ce în ce mai mult privirea asupra vieții, venim cu o contrapropunere: aceea de a ne celebra senzualitatea și apartenența la comunitatea queer si minoritatea romă.


Privește Sexodrom ca pe o răzvrătire.
De a aduce în spațiul public povești private și narațiuni intime. De a-ți spune istoria cu voce tare atunci când nimeni nu vrea să o audă.

Gândește-te la Sexodrom ca la o declarație politică de dragoste.
De a ne spune unele altora că viețile noastre și sexualitatea noastră pot fi o călătorie plăcută, dar mai ales sigură, oricine am fi, orice vârstă am avea, orice gen, orientare sexuală, din orice mediu social sau profesional am veni.


Uită-te la Sexodrom ca la o invitație către o mare demascare.
Care sunt poveștile #metoo din România despre care nu afli niciodată nimic, despre care nu ajungi să citești pe internet? E momentul ca acestea să fie spuse asumat și fără ocolișuri.


SEXODROM este o producție teatrală de grup care a avut premiera în primăvara acestui an la Centrul Național al Dansului din București și a luat naștere în urma atelierului de scriere dramatică „Politici în privat”, care și-a propus să exploreze împreună cu tineri și tinere artiste rome subiecte încă tabu în spațiul public românesc.


Spectacolul SEXODROM contribuie totodată, împreună cu celelalte producții ale companiei de teatru Giuvlipen, la dezvoltarea unui Teatru Rom în Romania, prin creșterea repertoriului, creșterea vizibilității producțiilor teatrale realizate de actori romi, și conectarea teatrului rom la publicul larg, prin abordarea de teme relevante pentru comunitatea romă și societatea românească în general. Reprezentația de la Cluj face parte din proiectul „Teatrul rom nu e nomad! 2019” realizat cu sprijinul AFCN.

Distribuția:


Mihaela Drăgan, Zita Moldovan, Oana Rusu, Raj Alexandru Udrea, Nicoleta Ghiță, Antonella Lerca Duda

Echipa artistică:


Text: Mihaela Drăgan, Antonella Lerca Duda, Nicoleta Ghiță, Zita Moldovan, Bety Pisică, Oana Rusu, Raj Alexandru Udrea

Concept și regie: Bogdan Georgescu

Scenografie: Irina Gâdiuţă  

Muzică: Alex Bălă

Coregrafie: Paula Dunker

Spectacolul este recomandat tinerilor peste 16 ani!

Ultimele Stiri
abonare newsletter